Microsoft planuieste sa angajeze cateva sute de specialisti IT in Romania

0
794
microsoft

Microsoft va angaja cateva sute de specialisti IT in Romania in urmatorii cinci ani, avand in prezent 700 de salariati, a declarat Andrew Townhill, EMEA Chief Technology Officer la Microsoft Customer Services and Support.

in Romania exista multi tineri absolventi foarte buni cunoscatori de limbi straine, potrivit Townhill, care a adaugat totodata ca romanii sunt atrasi de tehnologia de ultima ora.

„Totul este legat de viitor. Daca ne uitam in urma cu zece ani, intr-o familie de cinci persoane exista un singur calculator, PC, care era folosit de toti membrii familiei. Acum, poate nu mai exista calculatorul traditional, dar exista un telefon, tableta, laptop, poate si un PC deci fiecare foloseste diverse tipuri de device-uri. Lucrurile evolueaza extrem de rapid. Fireste, nu putem prezice viitorul, dar ca lider in tehnologie trebuie sa te gandesti mereu care va fi urmatorul pas”, a spus Townhill, citat de Mediafax.

La randul sau, Florin Grama, directorul diviziei Customer Service & Support la Microsoft Romania, si totodata presedintele Asociatiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din Romania, afirma ca vor fi angajate persoane din orice colt al lumii.

„Cei 700 de angajati actuali sunt impartiti in doua divizii, una de vanzari si marketing, iar cealalta de servicii si suport tehnic pentru clienti din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Avem 600 de specialisti tehnici si 100 de angajati in vanzari si marketing. Pana acum numarul de angajati a crescut cu 100-150 de persoane in fiecare an. Anticipez o evolutie similara si in urmatorii ani. in ceea ce priveste domeniile in care vor fi angajate aceste persoane, sunt in suport IT si dezvoltare de programe”, a spus Grama.

in prezent, sunt peste 1.000 de romani care lucreaza la Microsoft, in tari din intreaga lume.

Cei doi reprezentanti Microsoft au participat joi la Bucuresti la conferinta anuala a Asociatiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din Romania (ABSL), ajunsa la cea de-a treia editie.

De asemenea, prezenta la eveniment, Georgiana Andrei, director Office& retail Agency Colliers, a spus ca peste 60% din firmele de outsourcing sunt in Capitala si restul in celelalte mari orase, precum Iasi, Cluj sau Timisoara.

„Romania incepe sa fie un jucator foarte important. Azi Romania are 60.000 de angajati in domeniul de outsourcing, in comparatie cu Polonia, care are 150.000 de angajati. Aceasta industrie a crescut in ultimii zece ani cam cu 20% pe an. Predictiile pentru urmatorii ani sunt de crestere de 10% la nivelul Europei Centrale si de Est, in conditiile in care predictiile de crestere pentru Romania sunt la nivel de 30%. O multitudine de analize ne arata ca in Europa Centrala si de Est Romania are toate sansele sa ia o cota foarte mare din joburile care vor fi aduse catre aceasta zona. in realitate, lupta este cu tari precum India in incercarea de a aduce in aceasta regiune joburile care sunt outsource-ate de catre companii. Romania are toate punctele foarte pentru a atrage aceste companii, tinand cont ca excelam pe principalele tipuri de activitati care sunt propuse pentru outsourcing, fiind deja la cincea generatie de astfel de servicii”, a afirmat Georgiana Andrei.

Potrivit acesteia, in ultimii trei ani, in regiune, peste 30% din companii au deschis centre noi in mai mult de un oras. in Romania, 90% din companiile de outsourcing sunt intr-un singur oras, in Bucuresti, ceea ce ofera potential de crestere si pe alte orase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here