Microsoft a pacalit statul american cu 6,5 miliarde dolari

0
706
microsoft

microsoftMicrosoft s-a folosit in ultimii trei ani de „manevre” fiscale internationale agresive pentru a evita plata unor impozite de cel putin 6,5 miliarde dolari in Statele Unite, potrivit unui raport al unui comitet din Senatul american, publicat inaintea unei audieri la Washington.

In raport se mentioneaza ca Microsoft s-a folosit de tranzactii cu subsidiare din Puerto Rico, Irlanda, Singapore si Bermuda pentru a scapa taxe de cel putin 6,5 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Pe de alta parte, Hewlett-Packard a inregistrat la randul sau o serie de imprumuturi interne pe termen scurt care au permis companiei sa foloseasca fonduri offshore pentru operatiuni interne fara sa plateasca taxe.

Presedintele subcomitetului pentru investigatii din Senat, Carl Levin, democrat de Michigan, nu acuza companiile ca au actionat ilegal.

„Aceste abuzuri genereaza costuri uriase. Aceste scheme transfera povara taxelor cetatenilor si companiilor care nu au armate de avocati si contabili”, a spus Levin.

Purtatorii de cuvant al Microsoft si Hewlett-Packard nu au comentat informatia.(MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here