MedLife își consolidează rețeaua de spitale odată cu finalizarea achiziției Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din Argeș  

0
824

 

  • Finalizarea tranzacției anunțată anul trecut marchează încă un parteneriat pentru excelență în sănătate încheiat de MedLife în beneficiul clienților și pacienților săi.
  • Integrarea Muntenia Hospital în Grupul MedLife oferă pacienților din sudul țării acces la medici de elită și la soluții complete, de la servicii medicale în regim ambulatoriu, imagistică și laborator la intervenții chirurgicale complexe.
  • Odată cu achiziționarea Muntenia Hospital, Grupul MedLife ajunge la o rețea de 16 spitale, cea mai mare și mai complexă rețea de spitale private din țară.

 

București, 10 ianuarie 2023: MedLife anunță finalizarea tranzacției de preluare a 99,76% din pachetul de acțiuni Muntenia Hospital, cel mai mare spital din județul Argeș, după aprobarea Consiliului Concurenței. Astfel, liderul pieței de servicii medicale private din România își consolidează expertiza medicală pe zona spitalicească și ajunge la o rețea de 16 spitale la nivel național.

Cu o experiență de 12 ani pe piața serviciilor medicale, Muntenia Hospital se alătură, astfel, misiunii MedLife de a oferi pacienților servicii de excelență medicală pentru investigații, tratamente medicale și intervenții chirurgicale, în regim de spitalizare de zi și spitalizare continuă. Spitalul din Pitești se remarcă printr-o echipă medicală alcătuită din peste 70 de specialiști de talia MedLife, acoperind aproape toate specialitățile medicale și chirurgicale: chirurgie generală, anestezie și terapie intensivă, urologie, dermatologie, ORL, gastroenterologie, hematologie, neurologie, psihiatrie, psihiatrie pediatrică, psihologie, medicină de laborator, radiologie și imagistică medicală ș.a.

„Parteneriatul cu Muntenia Hospital reprezintă o continuare a misiunii noastre de a pune laolaltă medici și specialiști de elită din România, care, împreună cu tehnologia de ultimă generație și expertiza noastră dobândită local, oferă românilor acces la medicină de excelență, la noi în țară. Ne propunem ca odată cu extinderea portofoliului de servicii în regiunea de sud a țării să punem la dispoziția pacienților din proximitate echipe medicale de top și soluții integrate, de la servicii medicale în regim ambulatoriu, imagistică și laborator la intervenții chirurgicale complexe și spitalizare la cele mai înalte standarde”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv MedLife Group.

Muntenia Hospital dispune de un bloc operator cu 4 săli de operație, un centru de radiologie și imagistică de înaltă performanță (CT, RMN, DEXA, mamograf digital) și un laborator propriu de analize medicale, acreditat RENAR. Spitalul se află în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate, astfel că pacienții pot beneficia de servicii decontate în regim de spitalizare de zi și continuă.

Odată cu finalizarea acestei tranzacții, MedLife devine unul dintre cei mai mari jucători din județul Argeș, având în portofoliu atât servicii de prevenție prin intermediul clinicilor Solomed, cât și servicii integrate, inclusiv de chirurgie și spitalizare, în cadrul Munteania Hospital.

Suplimentar achiziției Muntenia Hospital, MedLife mai are în derulare pe același segment al serviciilor spitalicești și achiziția grupului Provita, aceasta fiind în curs de evaluare de către Consiliul Concurenței.

 

 

 

 

***

Despre Sistemul Medical MedLife:

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, alături de medicii de elită care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români servicii de exelență, calitate, grijă și respect pentru nevoile lor.

 

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, dar și cea mai mare rețea de spitale generale şi specializate din țară, acestea fiind guvernate de medici extraordinari ce au la activ sute de mii de intervenții chirurgicale și milioane de pacienți evaluați cu ajutorul celor mai noi tehnologii medicale.

 

Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

 

În perioada de pandemie MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider detașat în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare.

 

Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale, în tehnologie și infrastructură. Creează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here