MedLife își consolidează expertiza pe zona de îngrijire a sarcinilor cu risc prin deschiderea unui centru de excelență în medicină materno-fetală, la Timișoara

0
585

 

  • Noul Centru de Medicină Materno-Fetală din cadrul MedLife Medici’s este specializat atât în diagnosticul și monitorizarea sarcinilor cu risc crescut de anomalii, cât și în intervenții fetale.
  • Centrul este asistat de medici buni, cu înaltă expertiză locală și internațională, precum și de cele mai performante tehnologii în domeniu.
  • Investiția în noua unitate se ridică la un sfert de milion de euro.
  • Centrul de la Timișoara completează serviciile integrate oferite în rețeaua MedLife: de la tratamentul infertilității și monitorizarea sarcinii normale, la diagnosticul și îngrijirea sarcinilor cu risc, precum și servicii de asistare a nașterii în cele mai mari orașe din țară.
  • În prezent, MedLife este operatorul cu cea mai mare expertiză în odiseea sarcinii și deține cea mai mare rețea medicală la nivel național.

 

Timișoara, 13 septembrie 2023 – MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, deschide un nou Centru de Excelență în Medicina Materno-Fetală, la Timișoara, în urma unei investiții de un sfert de milion de euro. Centrul regional din vestul țării, integrat sub umbrela Medici’s, completează expertiza Grupului MedLife pe zona de medicină materno-fetală, oferind servicii complexe și complete pentru diagnosticarea și îngrijirea sarcinilor cu risc.

 

„În multe specialități medicale, Timișoara urcă, an după an, ca putere de diagnostic, spre nivelul clinicilor de renume din Europa occidentală. Ne bucurăm că, în acest moment, în Medici’s, putem deschide un astfel de centru, la un standard atât de ridicat. Considerăm că este o normalitate să avem așa ceva în Timișoara și mulțumim Grupului MedLife, liderul serviciilor medicale private din România, că a avut încredere pentru a investi în Medici’s și în Timișoara. Investițiile MedLife în Timișoara, cumulate cu cele bugetate pentru anul 2024, se vor ridica la cca 20 de milioane de euro. Intenția este de a transforma Timișoara într-una dintre principalele platforme medicale private ale României, cu impact euroregional”, declară Dr. Adrian Bădescu, fondator, asociat și director general al Clinicilor Medici’s din Timișoara, parte din Grupul MedLife.

 

Primul centru MedLife specializat în intervenții fetale

 

Noul Centru de Medicină Materno-Fetală din cadrul MedLife Medici’s este specializat atât în diagnosticul și monitorizarea sarcinilor cu risc crescut de anomalii, cât și în intervenții la nivelul fătului. De altfel, acesta este unul dintre puținele centre din întreaga țară în care se pot realiza proceduri intrauterine în vederea identificării și tratării unor eventuale patologii ale fătului.

 

Pacientele centrului de excelență din Timișoara beneficiează de experiența a patru medici recunoscuți la nivel național și chiar european: Dr. Bogdan Mureșan, Dr. Dan Dumitrașcu-Biriș, Dr. Ioana Dumitrașcu-Biriș și Dr. Aurora Ilian.

 

Echipa medicală poate realiza atât intervenții fetale diagnostice pentru identificarea unor anomalii cromozomiale sau genetice, cât și intervenții fetale terapeutice pentru drenajul unor acumulări lichidiene fetale sau în cazul sarcinilor multiple discordante, în care unul dintre feți prezintă o anomalie cromozomială sau o malformație gravă.

 

Priceperea echipei medicale de la Timișoara este dublată de tehnologia de înaltă performanță. Noul centru este dotat cu un fetoscop cu ajutorul căruia terapiile fetale se pot realiza nu doar ecoghidat, ci și fetoscopic, dar și cu unul dintre cele mai avansate sisteme de ultrasonografie disponibile la momentul actual în lume – ecograful Voluson Expert 22. Datorită altgoritmilor de inteligență artificală, acesta permite vizualizarea unor imagini de calitate superioară, având un rol important în identificarea precoce a diferitelor patologii și în stabilirea unui diagnostic corect.

 

Servicii integrate pentru odiseea sarcinii

 

Îngrijirea mamei și a fătului, precum și acoperirea unei game integrate de servicii în ceea ce privește odiseea sarcinii a reprezentat o prioritate continuă pentru MedLife încă de la începuturile activității pe piața de servicii medicale.

 

Astfel, viitorii părinți au la dispoziție în rețeaua MedLife:

  • Servicii pentru monitorizarea sarcinii, disponibile la nivel național în toată rețeaua de clinici MedLife;
  • Servicii integrate de medicină reproductivă, cu expertiză în diagnosticul genetic preimplantanțional și gestionarea cazurilor complexe de infertilitate, în cadrul Centrului de Medicină Materno-Fetală și Reproducere Umană Asistată din București;
  • Servicii de diganosticare și tratare a afecțiunilor aparatului reproducător feminim, precum și proceduri de fertilizare în Centrul de Fertilitate MedLife Polisano Sibiu;
  • Servicii pentru identificarea și monitorizarea sarcinilor cu risc în cele 2 Centre de Medicină Materno-Fetală din București și Timișoara;
  • Servicii de obstetrică și neonatologie în cele 4 maternități din București, Brașov, Sibiu și Arad.

 

Până în prezent, medicii buni ai MedLife, asistați de cea mai bună tehnologie, au efectuat milioane de ecografii de sarcină, au asistat la nașterea a zeci de mii de bebeluși și au ajutat mii de cupluri infertile să aibă un copil.

 

 

 

***

 

Despre Sistemul Medical MedLife

 

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.

 

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.

 

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Echipa sa puternică si experimentată de management a fost capabilă să creeze și să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

 

Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată, a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

 

În perioada de pandemie MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare. Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale în tehnologie și infrastructură. Creează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here