Medicover inaugurează Breast Care Center și oferă opțiuni de tratament, recuperare și prevenție pentru afecțiunile sânului

0
1441
  • Aproximativ 80% din cazurile de cancer de sân din România sunt diagnosticate în stadii târzii, când recuperarea completă nu mai este posibilă.
  • Acest procent este de doar 20% în țările unde există programe naționale de screening.
  • Aproximativ 7.000 de cazuri noi de cancer de sân sunt diagnosticate în fiecare an în România.

Medicover, unul dintre cei mai importanți operatori de servicii medicale private din România, inaugurează Breast Care Center, un nou centru în cadrul Spitalului Medicover. Acesta își propune să ofere opțiuni personalizate de tratament, recuperare și prevenție pentru întreaga gamă de afecțiuni ale sânului, în baza înaltelor standarde și protocoale recomandate de societățile medicale europene. De asemenea, unul dintre obiectivele principale ale centrului este să educe pacienții cu privire la importanța prevenției, în special în ceea ce privește cancerul de sân, al cărui grad de conștientizare este foarte scăzut în România.

Convingerea noastră esențială este că opțiunile personalizate de tratament și recuperare și educația pentru prevenție reprezintă calea de urmat în medicină, pentru a susține calitatea vieții pacienților. Experiența profesională ne-a arătat că aceștia au cel mai mult de câștigat dacă au acces la o echipă integrată de medici din diferite specialități, care colaborează îndeaproape pentru a identifica cel mai bun plan pentru fiecare pacient. Acesta este rolul Medicover Breast Care Center”, a spus Dr. Gerald Filip, medic primar Chirurgie Generală, cu supraspecializare în Chirurgie Oncologică, coordonatorul Medicover Breast Care Center.

Educația asupra importanței prevenției și screening-ului reprezintă unul dintre obiectivele principale ale Medicover. În ceea ce privește cancerul de sân, pentru care una din zece femei prezintă factori de risc, este important să le explicăm pacienților din România importanța screening-ului regulat. În țările care au implementat programe naționale de screening pentru femeile cu vârste de peste 40 de ani, procentul cazurilor diagnosticate în stadii târzii a scăzut la aproximativ 20%. În România, acesta se situează la valoarea catastrofală de 80%. Aproximativ 7.000 de cazuri noi de cancer de sân sunt diagnosticate în fiecare an în România”, a adăugat Dr. Gerald Filip.

Medicover Breast Care Center a fost întemeiat în baza colaborării existente dintre medicii cu diferite specializări din Spitalul Medicover, care lucrează împreună pentru a diagnostica și trata afecțiuni ale sânului în mod integrat. Centrul reunește în prezent 30 de medici, din 12 departamente medicale diferite (de la Chirurgie, la Imagistică, Urologie, Ginecologie sau Cardiologie) și se bazează pe cele mai noi tehnologii disponibile în Spitalul Medicover. De asemenea, Breast Care Center pune la dispoziția pacienților un Case Manager, care le supraveghează tratamentul și recuperarea, precum și sprijin psihologic din partea specialiștilor.

Lansarea Breast Care Center coincide cu aniversarea de cinci ani a Spitalului Medicover din București, unitatea spitalicească de ultimă generație a Medicover, care găzduiește centrul și oferă o gamă completă de servicii medicale de cea mai înaltă calitate.

Despre Medicover

Grupul Medicover este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est și oferă servicii medicale integrate pacienților din 14 țări europene (România, Polonia, Suedia, Turcia, Ungaria, Germania, Marea Britanie, Ucraina, Belarus, Bulgaria, Serbia, Georgia, Republica Moldova, Rusia), cu peste 100 de clinici Medicover, 80 de laboratoare, 400 puncte de recoltare, peste 6,5 milioane de pacienți anual și peste 13.000 de angajați.

Ȋn România, Medicover este prezent de peste 20 ani pe piața serviciilor medicale private și dispune de o rețea de 19 clinici proprii în București și în țară (Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Ploiești, Brașov, Galați, Pitești) și un spital generalist – Spitalul Medicover. Spitalul Medicover din România corespunde celor mai înalte standarde medicale – modern, sigur, aproape de pacienți – și include toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum şi o gamă variată de specialități medicale şi chirurgicale – Oncologie Medicală, Chirurgie Generală, Chirurgie Bariatrică, Chirurgie Ginecologică, Chirurgie Ortopedică, Chirurgie Oncologică, Chirurgie Plastică, precum și Maternitate, Medicină Materno-Fetală, Neonatologie și Pediatrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here