Medicii austrieci: Teo Trandafir se afla sub anestezie generala. Boala are o evolutie imprevizibila

0
620
doctor_diagnostic

doctor_diagnosticTeo Trandafir se lupta cu o pancreatita severa necrozata, care, desi nu reprezinta o amenintare imediata pentru viata ei, este o maladie care poate fi mortala si care are o evolutie imprevizibila, potrivit unui comunicat emis de Clinica AKH din Viena.

„(Teo Trandafir, n.r.) se afla sub tratament intensiv si are nevoie de o ingrijire interdisciplinara optima. Se afla sub anestezie generala si nu poate comunica. Va ramane astfel in viitorul apropiat. Pentru a-i proteja viata privata, s-a decis ca din acest moment sa se publice saptamanal un singur comunicat despre starea ei de sanatate”.

Teo Trandafir a fost supusa, pe 24 februarie, unei interventii chirurgicale majore, in urma complicatiilor provocate de pancreatita si a unei infectii abdominale, anunta atunci Clinica AKH din Viena, intr-un comunicat de presa. Partile necrozate ale pancreasului au fost inlaturate si s-a efectuat drenaj extensiv si lavaj al cavitatii abdominale, precizau medicii de la Clinica AKH. Medicii care au operat-o pe Teo Trandafir mai spuneau ca interventia a fost un „succes” si adaugau ca aceasta va ramane sub observatie in zilele urmatoare, la Terapie Intensiva.

Interventia chirurgicala a fost efectuata dupa ce medicii austrieci anuntau, la inceputul lunii februarie, ca Teo Trandafir a fost supusa unei proceduri endoscopice, se recupereaza bine si ar putea reveni in tara „curand”. Ulterior, insa, externarea ei a fost amanata, din cauza unei complicatii septice.

Luni, reprezentantii Clinicii AKH din Viena au anuntat ca Teo Trandafir se recupereaza dupa interventia chirurgicala la care a fost supusa, functiile vitale erau stabile, iar starea ei se imbunatatea constant. Ei se declarau optimisti si spuneau ca spera ca in aproximativ o saptamana aceasta va respira fara ajutorul aparatelor. Totodata, seful echipei medicale interdisciplinare care se ocupa de cazul lui Teo Trandafir, profesorul Michael Gnant, afirma in comunicat ca se fac „progrese zilnice”.

La randul sau, profesorul Spiss, specialist anestezist, afirma ca urmatorul pas in cazul lui Teo Trandafir va fi restabilirea functiei respiratorii proprii si, implicit, deconectarea ei de la aparatele cu ajutorul carora in prezent Teo Trandafir respira. Potrivit specialistului anestezist, in aceasta faza se va ajunge „in urmatoarea saptamana”.

Teo Trandafir a fost transportata, in 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, dupa sase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatita acuta de severitate medie.

Ea a fost internata la Terapie Intensiva in clinica din Viena, iar echipa medicala a optat initial pentru tratament, si nu pentru interventie chirurgicala. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here