Materialele viitorului disponibile în prezent – plăci policarbonat compact

0
1873

Plăcile din policarbonat compact oferă o combinație de caracteristici de neegalat: robusteţe, transparenţă, rezistență la impact. Transparente ca sticla, cântăresc jumătate şi sunt de 250 de ori mai rezistente la șocuri. Acestea prezintă, de asemenea, cele mai bune proprietăți de izolație termică și acustică. Din acest motiv, au o versatilitate ridicată de utilizare și pot fi procesate atât la cald cât şi la rece, devenind astfel potrivite pentru toate intervențiile în domeniul construcției și al industriei.

Policarbonat compact şi plăcile compacte

Dezvoltarea tehnologiei în domeniul extrudării a permis realizarea unor soluţii avansate pentru producerea de plăci din policarbonat compact cu o lăţime de 2.500mm de diferite grosimi şi culori. Gama de produse din policarbonat compact se împarte în plăci cu protecţie U.V. pe ambele părți, și plăci fără protecţie U.V., ideale pentru aplicaţiile de tip industrial.

 

Siguranţa

Plăcile fără protecţie U.V. sunt utilizate ca sticle securizate, scuturi de protecție pentru mașini-unelte (în interior). În schimb, plăcile cu protecţie U.V. sunt utilizate pentru realizarea de acoperişuri, ferestre verticale şi însemne publicitare.

GREUTATE REDUSĂ

Plăcile din policarbonat compact, în comparație cu structurile normale din sticlă, permit reducerea semnificativă a greutăţii structurilor. La aceeași grosime, greutatea plăcii din policarbonat compact este egală cu 50% din greutatea unei foi de sticlă.

 

TRANSMISIA LUMINII

Plăcile de policarbonat deţin o valoare ridicată a transmisiei luminii şi pot fi produse chiar şi în culorile bronz şi opal.

 

ECONOMISIREA ENERGIEI

Plăcile din policarbonat compact posedă o excelentă valoare de izolare termică, ceea ce contribuie la o economie a combustibilului pentru încălzirea clădirilor.

 

COEXTRUDARE

Plăcile sunt coextrudate pe ambele părţi, cu policarbonat cu o concentrație mare de absorbanți U.V., care filtrează lumină şi reduc îmbătrânirea polimerului, garantând astfel o rezistenţă excelentă la impact chiar și după o lungă expunere la soare.

 

AUTOSTINGERE

Foile din policarbonat compacte sunt omologate Clasa1 pentru grosimi de la 8mm la 12mm, şi clasificate EuroClass B-s2, d0 conform normei europene privind Reacţia la foc EN 13501-1 pentru grosimi de la 2mm la 6mm.

 

APLICARE PLĂCI PLANE

 

Plăcile din policarbonat compact pot fi instalate în cea mai mare parte a structurilor şi a cadrelor din PVC, lemn, oţel şi aluminiu. Cadrul trebuie să mențină fixă placa, permițând, în același timp, posibilitatea acesteia de a se dilata. Alegerea grosimii plăcii este definită în baza valorilor sarcinii solicitate.

APLICARE DE PLĂCI CURBATE LA RECE

Plăcile protejate U.V. se pretează foarte bine la realizarea de structuri integrale arc (tip tunel).

Raza minimă de curbură va fi de 150 de ori mai mare decât grosimea plăcii. Alegerea grosimii plăcii depinde atât de raza de curbură cât şi de lăţimea plăcii.

CURĂŢAREA SUPRAFEŢELOR

Pentru curăţarea plăcilor se recomandă să se folosească apă caldă și o cârpă moale.

AVANTAJUL PLĂCILOR COMPACTE:

– transparenţă

– rezistenţă ridicată la impact

– clasificare bună pentru caracteristicile privind reacţia la foc

– transport facil

– depozitare facilă

– pierderi limitate

– adaptabilitate în şantier

– posibilitate de curbare la rece

– cost întreţinere redus

– durată mare de viaţă

– filtrarea radiaţiei U.V.

Materialele viitorului disponibile în prezent – placi policarbonat compact – mai multe fotografii si informatii in pagina Makroplast.

Makroplast este diviza companiei românești Aluterm Group, care oferă din 1993 soluţii care au la baza policarbonatul. Mai multe despre trape de fum, policarbonat compact, policarbonat celular şi luminatoare puteţi afla în site-ul Makroplast (makroplast.ro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here