Mașina, principalul mijloc de transport pentru călătoriile în străinătate în vara anului 2020

0
1205

 

Pachetele de călătorie de la Eurolife FFH acoperă riscuri multiple,

inclusiv îmbonăvirea cu virusul SARS-Cov2

 

București, 5 octombrie 2020 – În acest an, în perioada 1 iunie -30 septembrie, românii care au călătorit în vacanță în afara țării au preferat să plece cu mașina (63%), și mai puțin cu avionul (34%) sau autocarul (1%), arată datele centralizate la nivelul portofoliului de asigurări de călătorie emise de Eurolife FFH. Comparativ, în 2019, 76% dintre clienții Eurolife FFH călătoreau cu avionul, la distanţă semnificativă fiind maşina proprie (26%) şi autocarul (4%).

 

Pe fondul contextului generat de pandemia de coronavirus, românii au preferat să petreacă un sejur în Grecia (25%), Bulgaria (31%), Turcia (9%), sau au optat pentru un circuit cu mașina proprie în Europa (8%). Peste 70% dintre clienți și-au ales un pachet de asigurare cu acoperire maximă, respectiv 50.000 de euro suma asigurată, cu includerea unor riscuri variate precum asistență medicală de urgență, anularea călătoriei, asistență rutieră în cazul deplasărilor cu mașina personală, asigurarea bagajeloretc.

În plus, toți clienții care achiziționează o poliță de călătorie de la Eurolife FFH beneficiază și de acoperire în cazul îmbolnăvirii cu virusul SARS-Cov2. Clientul își poate recupera astfel fie costurile efectuate cu respectiva călătorie, dacă anularea a intervenit din cauza diagnosticării cu noul coronavirus, fie sumele aferente serviciilor medicale din străinătate (dacă diagnosticarea a intervenit pe parcursul prezenței în străinătate).

Media primei plătite de către un client pentru o asigurare de călătorie se menține în jurul valorii de 36-38 de lei / persoană, pentru un sejur mediu de 5-10 zile.

 

În ceea ce privesc despăgubirile acordate, acestea au avut în vedere spețe precum anularea călătoriei din cauza îmbolnăvirii cu  varicelă (contravaloare despăgubire 1000 euro – valoarea sejurului); asistență medicală în Grecia pe fondul unor arsuri solare (plată despăgubire 250 euro); consultație dentară (plată despăgubire 75 euro); asistență rutieră Grecia, reparații la locul evenimentului (plata despăgubire 100 euro); întâzierea bagajului la destinație (plată despăgubire 500 euro); anularea călătoriei pe fondul unei îmbolnăviri (plată despăgubire 1533 euro).

 

Asigurarea pentru călătoriile în străintate de la Eurolife FFH este disponibilă în 3 variante de pachet – RELAXAT, ECHILIBRAT ŞI ZEN, printre principalele beneficii numărându-se posibilitatea de a încheia poliţa chiar şi de pe scara avionului, cu activare imediată, după confirmarea plăţii. Anul

acesta, compania a lansat și o asigurare valabilă pentru călătoriile în România – RambursOrice, cu acoperire inclusiv pentru anularea călătoriilor din cauza îmbolnăvirii cu SarsCov2.

 

 

 

Despre EUROLIFE FFH

Eurolife FFH este o companie de top pe segmentul asigurărilor cu o experiență de peste 12 ani pe piața locală. Eurolife FFH acoperă un portofoliu complex de riscuri: asigurări de viaţă, asigurări de invaliditate, asigurări de şomaj, asigurări de imobil, asigurări de accidente, asigurări de sănătate, asigurări de răspundere civilă, asigurări de călătorie, asigurări de bilete. Eurolife FFH include companiile Eurolife FFH Asigurări de Viaţă şi Eurolife FFH Asigurări Generale, fiind o subsidiară a Eurolife FFH Insurance Group. Eurolife FFH Insurance Group face parte din Fairfax Financial Holdings Limited, unul dintre liderii pieței de asigurări la nivel internațional. Mai multe detalii găsiți pe: www.eurolife-asigurari.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here