MARIANA CAMPEANU, ministrul Muncii: “Sper ca, pana la sfarsitul lunii ianuarie, sa se deblocheze total POSDRU”

0
880

Piata muncii din Romania a fost afectata de perioada de suspendare a fondurilor europene deoarece erau in derulare foarte multe proiecte iar cand platile au fost suspendate in urma auditului din luna aprilie si s-a simtit lipsa acestor bani, a declarat Mariana Campeanu, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstince. 

„Au fost afectati nu numai cei angajati in ONG-urile care se ocupau de proiectele europene pe POSDRU, ci si somerii ce participau la diferite cursuri si primeau o anumita indemnizatie, fie pentru transport, fie pentru cazare. Multi dintre someri au renuntat la aceste cursuri de formare, ceea ce este un lucru rau pentru economia romanesca!”, spune Mariana Campeanu.

Totusi, spre sfarsitul anului trecut, Ministerul Muncii a reusit sa faca plati si multe dintre aceste neajunsuri au fost remediate.

„Eu sper din toata inima ca, in urma auditului care va avea loc la sfarsitul lunii ianuarie, sa se deblocheze total POSDRU si sa incepem sa facem plati in mod regulat. Noi ne-am pregatit si avem si instructiuni in acest sens, astfel incat, dupa ce intram in normalitate, plata sa se faca la 5 zile! Sper ca pana la jumatatea acestui an, sa fim intr-un flux normal si continuu.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here