Manescu despre autostrada Iasi-Targu Mures: "Suntem oameni seriosi, nu ne jucam cu autostrazile"

0
986

Proiectul autostrazii Iasi – Targu Mures, alocat fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, va fi transmis Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura dupa divizarea CNADNR, afirma noul sef de la Transporturi, Ramona Manescu, care declara: „Nu ne jucam cu autostrazile”.

„Daca autostrazile merg la domnul Sova, si aceasta autostrada trebuie sa mearga tot la domnul Sova, pentru ca nu putem sa facem o autostrada aici, o autostrada acolo, nu ne impartim jucariile intre noi. Suntem oameni seriosi, nu ne jucam cu autostrazile. Daca Ministerul Transporturilor poate face o autostrada, atunci poate sa le faca pe toate. La fel cum daca domnul Sova face toate autostrazile, o poate face si pe aceasta. Daca tot facem o delimitare, aceasta sa fie foarte clara de la inceput”, a declarat Manescu, potrivit Mediafax.

Fenechiu declara in luna martie ca atat el, cat si ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura, Dan sova, isi propun sa construiasca autostrazi, ca macar unul dintre ei trebuie sa le si faca, dar ca ar fi bucuros daca vor exista si alti ministri care sa le realizeze.

In aprilie, Sova afirma ca proiectul autostrazii Iasi – Targu Mures i-a fost alocat ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, care a sustinut ca va realiza proiectul in parteneriat public-privat, dupa ce a fost respins de Guvern pentru costurile prea mari.

sapte parlamentari PNL din Iasi, intre care si fostul ministru al Transporturilor, au semnat recent un memoriu initiat de deputatul PDL Petru Movila, prin care acesta solicita premierului Victor Ponta includerea proiectului autostrazii Iasi-Targu Mures pe lista de prioritati a Guvernului, pentru perioada 2014-2020.

Infiintarea Autoritatii Nationale de Autostrazi, prin divizarea CNADNR, aflata in subordinea lui sova, nu a fost inca aprobata.

in urma separarii, departamentul condus de sova va gestiona autostrazile, iar drumurile nationale vor reveni la Transporturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here