Managerii se asteapta la cresteri ale activitatii in comert, industrie si servicii

0
818
Crestere, economica, sua, trimestru

Managerii companiilor estimeaza pentru perioada august – octombrie cresterea activitatii in comert, industrie si servicii si stagnare in constructii, preturile urmand sa inregistreze o relativa stabilitate in toate sectoarele economice, conform indicatorului sold conjunctural al INS.

in cadrul anchetei de conjunctura din luna august, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +7%), anunta Mediafax.

„Pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere si anume: fabricarea hartiei si a produselor din hartie si fabricarea echipamentelor electrice (solduri conjuncturale +26%), urmate de fabricarea produselor textile (sold conjunctural +21%). Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +1%). Referitor la numarul de salariati, se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucratoare”, sea arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

in constructii productia va stagna (sold conjunctural +4%), ca si stocul de contracte si comenzi (sold conjunctural +1%), numarul de salariati (sold conjunctural +3%) si preturile lucrarilor de constructii (sold conjunctural +1%).

in sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +19%). Angajatorii prognozeaza un avans moderat al numarului de salariati (sold conjunctural +9%) si al volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +11%). Preturile vor stagna (sold conjunctural -4%).

Conform estimarilor din luna august 2015, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +10%). Pentru acest sector se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +1%) si a preturilor (sold conjunctural +1%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here