Manageri din Romania, printre cei mai optimisti din Europa in legatura cu evolutia afacerilor

0
666
manager-sef-conducere

Directorii generali din Romania sunt printre cei mai optimisti in privinta evolutia afacerilor pe care le conduc, 44% dintre acestia fiind foarte increzatori in perspectivele de crestere ale companiilor in acest an, fata de media globala de 39%, potrivit studiului CEO Survey, realizat de PwC.

Romania se plaseaza pe locul 5 in 21 de tari/regiuni, in care directorii executivi sunt foarte increzatori ca afacerile pe care le conduc vor inregistra crestere in urmatoarele 12 luni. Astfel, 44% dintre executivii din Romania intervievati sunt foarte optimisti in ceea ce priveste perspectiva cresterii veniturilor companiilor lor in urmatorul an, media globala fiind de 39%, similara cu cea din 2014, anunta Mediafax.

Fata de studiul din 2014, ponderea managerilor foarte optimisti din Romania a crescut cu 5 puncte procentuale.

Alti 40% dau dovada de optimism moderat cand vine vorba de cresterea veniturilor in acest an. Pe termen mediu, directorii generali din Romania sunt inca si mai increzatori, 54% spunand ca sunt foarte siguri de perspectivele de crestere ale companiilor lor in urmatorii trei ani (media la nivel global este de 49%).

in India sunt cei mai multi executivi foarte optimisti privind cresterea afacerilor in acest an, cu o pondere de 62%, aceasta fiind urmata de Mexic, cu 50%, de grupul tarilor din sud-estul Asiei – ASEAN ( Cambodgia, Indonezia, Malaezia, Filipine, Singapore, Thailanda si Vietnam), cu 47% si Statele Unite ale Amercii, cu 46%.

Topul tarilor cu cei mai optimisti manageri nu mai include niciun stat din Europa Centrala si de Est (cu exceptia Rusiei, plasata pe ultima pozitie cu 16%).

Romania are mai multi manageri foarte optimisti decat Marea Britanie (39%), Germania (35%), Spania (35%), Danemarca (33%), Elvetia (24%), Franta (23%) si Italia (20%).

Cu toate acestea, 27% dintre directorii generali din Romania cred ca economia globala se va deteriora in 2015, un procent de trei ori mai mare de pesimisti fata de anul anterior, cand numai 8% dintre respondentii romani credeau ca economia globala va inregistra un declin. 38% dintre executivii romani cred ca starea economiei globale va ramane neschimbata, in timp ce 35% sunt mai optimisti si cred ca se va imbunatati.

La nivel global, numarul directorilor generali care cred ca economia globala se va imbunatati in urmatoarele 12 luni este mai mic decat anul trecut, dar increderea in abilitatea lor de creste veniturile propriilor companii ramane stabila – potrivit raspunsurilor a mai mult de 1.300 de directori generali intervievati de PwC pentru cea de-a 18-a editie a Global CEO Survey. Rezultatele studiului au fost facute publice marti in cadrul deschiderii evenimentului anual World Economic Forum de la Davos, Elvetia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here