Mamici cu copii, tatici si bunici au pichetat Ministerul Muncii

0
524
proteste-mamici

proteste-mamiciPeste o suta de persoane, mamici cu copii, tatici si chiar bunici au pichetat, luni, sediul Ministerului Muncii, in semn de protest fata de decizia privind reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Protestul s-a incheiat, iar protestatarii au depus pungi cu pampersi folositi in fata ministerului si au transmis autoritatilor ca nu sunt dispusi sa faca niciun compromis, totodata mamicile anuntandu-si intentia de participa la mitingul de miercuri.

Reprezentantii parintilor au discutat cu secretarul de stat pe probleme sociale din Ministerul Muncii, acesta spunandu-le ca, deocamdata, sunt mai multe variante in discutie privind reducerea indemnizatiei si ca nu este luata o decizie.

Mamicile i-au cerut secretarului de stat ca printre variantele de discutii sa se afle si propunerea lor de a nu diminua indemnizatia pentru cresterea copilului.

Din delegatia cu care a discutat reprezentantii Ministerului Muncii a facut parte si Lavinia sandru, fost deputat PIN, care a declarat, la finalul intalnirii, ca a explicat reprezentantilor din minister de ce a fost introdusa aceasta indemnizatie si de ce aceasta nu poate fi diminuata.

„Atunci cand a fost gandita aceasta indemnizatie a avut in vedere relansarea natalitatii. Daca negociem acum inseamna ca suntem dispusi sa negociem viitorul Romaniei. I-am cerut secretarului de stat sa nu negocieze cu nimeni”, a declarat Lavinia sandru.

Unul dintre consilierii din minister care a participat la intalnire, Radu Godeanu, a afirmat ca nu a fost luata nicio decizie privind cuantumul indemnizatiei si a precizat ca acesta va fi stabilit dupa consultarea patronatelor si sindicatelor.

Parintii si bunicii adunati in fata ministerului au scandat „Rusine, rusine sa va fie”, „Am muncit si-am cotizat, nu-i pomana de la stat”, „Incompetentii”, „Furaciosii”, „Noi impozit am platit, nu negociem nimic”.

Protestatarii au avut mai multe bannere inscriptionate cu mesaje precum „Cu borduri si sali de sport vom creste copiii in cort”, „Lasati-ne 85 % pentru o generatie mai culta”, „Copii sunt viitorul tarii, copiii de azi contribuabilii de maine”, „Pusca si cureaua lata, ce pampersi aveam odata”, „Pampersi pentru Basescu” si „Respectati mamele, nu ne furati dreptul la alaptare”.

Parintii au avut in maini jucarii ale copiilor cu care fac zgomot, iar unii au pampersi folositi. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here