Mama presedintelui Traian Basescu a fost inmormantata

0
650
basescu-inmormantare

basescu-inmormantareSute de constanteni, in special de varsta a treia, au condus-o miercuri pe ultimul drum pe mama presedintelui Traian Basescu, Eena Basescu, care a fost inmormantata in Cimitirul Central din Constanta, alaturi de sotul sau, Dumitru.

 Slujba de inmormantare a fost tinuta de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, la mormantul situat pe aleea principala a cimitirului, presedintele mergand in urma dricului de brat cu sotia sa, Maria, si cu cele doua fiice, Elena si Ioana. in urma lor s-au aflat fratele presedintelui cu familia sa si sute de constanteni, in special de varsta a treia, care au vrut sa fie de fata la ceremonie.

Premierul Emil Boc si ceilalti oficiali veniti de la Bucuresti nu au putut ajunge la mormant din cauza oamenilor adunati pe alei, in jurul acestuia, astfel ca au ramas in multime.

In momentul in care sicriul a fost coborat in groapa, toata familia a izbucnit in plans, iar alaturi de ei si o parte din asistenta prezenta.La Restaurantul „Casa Albastra”, situat vis-a vis de Cimitirul Central, a avut loc parastasul in memoria Elenei Basescu, la care au participat toti cei care au dorit, in limita locurilor disponibile, Traian Basescu si familia sa fiind si ei in localul respectiv, alaturi de alte oficialitati centrale si locale.

seful statului a plecat de la restaurant impreuna cu sotia sa, Maria, restul familiei ramanand la parastasul organizat la localul situat in apropierea cimitirului.

Desi au fost asigurati ca vor putea intra toti la parastas, oamenii, majoritatea persoane in varsta, s-au inghesuit sa prinda un loc la masa. Dupa ce a intrat prima serie si s-au inchis usile, cateva zeci de persoane au ramas in dreptul intrarii, fratele presedintelui asigurandu-le ca, atunci cand va veni momentul, vor putea intra toti pentru a lua masa.

Atat in incinta bisericii „Sfantul Ierarh Nicolae”, cunoscuta ca si „Catedrala Marinarilor”, cat si la Cimitirul Central, unde a fost inmormantata Elena Basescu, s-au aflat sute de persoane, majoritatea oameni in varsta, care au dorit sa ii aduca flori si un ultim omagiu mamei presedintelui Traian Basescu.

In curtea bisericii, inainte sa se urce intr-o masina care deschidea cortegiul funerar, seful statului i-a salutat pe cei prezenti, le-a urat sanatate si le-a spus „La revedere”.

La randul sau, premierul Emil Boc, aflat la ceremonie, a declarat ca a vrut sa fie alaturi de seful statului in aceste clipe grele.

„Am venit impreuna cu colegii mei pentru a fi alaturi de Traian Basescu in acest moment dificil pentru orice fiu, pentru orice om care-si pierde mama”, a spus Boc.

Slujba de inmormantare a mamei presedintelui Traian Basescu a fost oficiata de un sobor de preoti in frunte cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, in prezenta a circa 200 de oameni care au avut acces liber in lacasul de cult, la ceremonial fiind prezenti, printre altii, interlopul Bercea Mondial, Gigi Becali, Printul Paul de Romania si sotia sa, Lia, dar si Muftiul Cultului Musulman in Romania, Iusuf Muurat.

In cursul diminetii de miercuri, la Catedrala Marinarilor a sosit cu o coroana de trandafiri galbeni si interlopul Bercea Mondial, caruia Mircea Basescu, fratele presedintelui, i-a botezat o nepoata. El a spus ca a cunoscut-o pe mama lui Traian Basescu si ca aceasta era o femeie credincioasa.

„Am cunoscut-o, era o femeie cumsecade, sufletista si credincioasa”, a afirmat Bercea Mondialu.

Elena Basescu, mama presedintelui Traian Basescu, a murit, luni, la Constanta, la varsta de 82 de ani. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here