Mai multe schelete umane au fost descoperite in Piata Universitatii

0
859
schelet-groapa

schelet-groapaMai multe cavouri cu schelete umane au fost descoperite in Piata Universitatii din Capitala, in timpul sapaturilor la parcarea subterana ce urmeaza sa fie construita pe locul unde erau amplasate statuile lui Mihai Viteazul, Spiru Haret, Mircea Heliade Radulescu si Gheorghe Lazar.

 

Muncitorii care lucreaza la parcarea subterana au descoperit in timpul sapaturilor schelete umane, lucrarile fiind intrerupte, sambata, pentru ca acestea sa fie analizate.

Scheletele descoperite la sapaturile arheologice nu duc la modificarea proiectului, lucrarile fiind de decopertare a aproape 80% din spatiul pe care se va construi parcarea subterana de la Universitate, a declarat, sambata, directorul Directiei de Investitii din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca.

„Suntem pe ultima suta de metri la faza de decopertare a spatiului pe care se va construi parcarea. Noile descoperiri nu duc la modificarea proiectului initial al parcarii de la Universitate si, in cazul in care vor aparea alte vestigii sau oseminte, modificarile vor fi foarte mici”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Hreapca.

Potrivit lui Hreapca, arheologii trebuie sa ridice scheletele gasite in mormintele de la Universitate, constructia parcarii subterane urmand a fi continuata.

Totodata, Bogdan Hreapca a aratat ca tehnologia utilizata la constructia parcarii permite lucrul pe timp de iarna, in acest sens nefiind inregistrate mari intarzieri la constructia parcarii de la Universitate.

Saptamana trecuta au fost descoperite in aceeasi zona structuri de zid si doua conducte de apa din secolele XVIII-XIX. (Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here