Lucian Anghel – noul Presedinte al Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinte

0
812

Lucian Anghel, Presedinte al Directoratului si Director General al BCR PENSII, a preluat functia de Presedinte al Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), in urma autorizarii sale de catre BNR.

BCR BpL este liderul pietei de economisire-creditare pentru domeniul locativ. Banca ofera produse care au avantajul ca nu sunt afectate de riscurile valutare si riscurile de crestere a dobanzii, fiind acordate doar in lei si cu dobanda fixa pe toata perioda rambursarii creditului. Astfel, clientii stiu de la inceputul pana la finalul perioadei de creditare care este valoarea ratei lunare. in plus, clientii nu platesc comision la acordarea creditului si nici in cazul rambursarii anticipate, BCR Banca pentru Locuinte oferind in prezent numai produse cu 0 (zero) comision de analiza a creditului, 0 (zero) comision de rambursare anticipata, iar evaluarea imobilului adus in garantie este gratuita; in plus, in cazul creditelor acordate in baza contractului de economisire-creditare, clientii pot beneficia si de asigurare de viata, gratuita.

BCR BpL are un sold al depozitelor de peste 2,6 miliarde lei. in portofoliul BCR Banca pentru Locuinte exista peste 386.000 de contracte de economisire-creditare, cu o valoare a contractelor incheiate de 2,5 miliarde lei. Portofoliul de credite acordate de BCR BpL a crescut cu 16%, depasind 176 milioane lei.

Doctor in economie, Lucian Anghel a absolvit Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica la Academia de Studii Economice si a urmat cursuri postuniversitare la Georgetown University Washington SUA, precum si un executiv development program organizat de HEC Montreal Canada.

Lucian Anghel si-a inceput cariera de bancher in 1996. A avansat treptat, ocupand functiile de consilier al presedintelui bancii, director adjunct al echipei de implementare a planului de structurare a BCR coordonat de BERD si IFC si trezorier adjunct. Din 2007 a ocupat pozitia de economist-sef si director executiv al directiei de strategie si cercetare din BCR. Lucian Anghel a fost Membru in Bordul Director al Erste Asset Management si BCR Asset Management pentru 5 ani. in 2011 a activat si ca expert extern al Bancii Mondiale.

in 2008, Lucian Anghel a fondat, impreuna cu alti colegi, Asociatia Romana a Analistilor Financiari-Bancari din Romania. Este cadru didactic in cadrul SNSPA.

Lucian Anghel a fost numit in 2012 director general al BCR Pensii.
Recent, Lucian Anghel a fost reales pentru al doilea mandat in functia de Presedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucuresti.

Produsele de economisire-creditare sunt produse care au un ciclu de viata lung. Clientul incheie un contract de economisire-creditare cu o valoare care reflecta intentiile lui in domeniul locativ. Depune lunar (sau anual) o anumita suma de bani in contul contractului sau de economisire-creditare, pana ajunge la suma economisita de 50% din suma contractata. Acest tip de abordare a asigurarii confortului locativ in viitor impune o planificare a resurselor financiare proprii si o disciplina financiara individuala pe un timp indelungat.

Statul incurajeaza efortul cetateanului de a se preocupa de imbunatatirea propriei situatii locative, de a renunta la consumul imediat in beneficiul investitiilor pe termen lung in domeniul locativ. Statul incurajeaza efortul cetateanului prin acordarea primei in cuantum de 25% din economiile efectuate anual, nu mai mult de 250 EUR/an (echivalent lei). La finalizarea procesului de economisire si in functie de indeplinirea conditiilor de repartizare, clientul dobandeste dreptul de a accesa un credit cu valoarea de 50% din suma contractata. Atat pentru sumele economisite cat si in cazul creditelor banca ofera dobanzi fixe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here