Londra sub asediu: Violentele si jafurile s-au extins in estul si sudul capitalei britanice

0
547
londra-pod-seara

londra-pod-searaViolentele si jafurile s-au extins in estul si sudul Londrei, in noaptea de duminica spre luni, intr-o serie de atacuri care le copiaza pe cele din Tottenham, din noaptea de sambata spre duminica, potrivit politiei, citate de Sky News.

Mai multe magazine din Brixton, in sudul Londre i, au fost vizate de jafuri, iar Brigada de pompieri a trimis sase unitati pentru a stinge un incendiu la magazinul Foot Locker din zona.

Alte magazine atacate de „grupari mici si mobile”, potrivit descrierii politiei, sunt Currys, Halfords si Body Shop. Numeroase persoane au fost vazute carand bunuri furate, inclusiv televizoare. Au fost jefuite de asemenea un magazin de telefoane mobile si unul de articole sportive din Streatham. Tulburari sporadice s-au inregistrat si in nordul si estul Londrei, printre zonele atacate fiind Turnpike Lane, Walthamstow, Chingford si Leyton, unde au fost vandalizate numeroase magazine.

Trei ofiteri de politie au fost transportati la spital dupa ce au fost loviti de un vehicul care se deplasa cu viteza, a declarat un purtator de cuvant al Politiei Metropolitane. Ofiterii efectuasera arestari in Chingford Mount, Waltham Forest, dupa ce mai multi tineri au jefuit un magazin.Politia a descris tulburarile drept „activitate criminala copiata”. „Aceasta este o situatie provocatoare, cu mici zone de violenta, jafuri si dezordine care izbucnesc intr-un numar de cartiere”, a declarat comandantul Christine Jones. „Am mobilizat unitati in toata Londra si continuam sa actionam rapid pentru a raspunde la orice sesizari legate de criminalitate cat mai repede”, a adaugat Jones.

Extinderea violentelor intervine dupa ce mai multi tineri au fost implicati in confruntari cu politia duminica seara, cand ofiterii au mobilizat unitati insotite de caini pentru a respinge grupuri de persoane.

Tulburarile din capitala britanica au loc dupa protestele violente din Tottenham (nordul Londrei), din noaptea de sambata spre duminica, in urma carora zeci de persoane au fost arestate si peste 25 de politisti raniti. Violentele au izbucnit dupa un protest pasnic fata de moartea lui Mark Duggan, un barbat de 29 de ani si tata a patru copii, impuscat de politie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here