Locurile de munca din conditii speciale, cuprinse intr-un act normativ

0
624
locuri_de_munca

locuri_de_muncaMinistrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, ca persoanele care lucreaza in conditii speciale ar putea iesi cu pana la 13 ani mai repede la pensie, locurile de munca din conditii speciale sau deosebite urmand sa fie stabilite printr-un proiect de act normativ.

Ministrul Muncii a explicat ca, in multe cazuri, patronii nu au mai negociat incadrarea unor posturi in conditii speciale sau deosebite de munca , desi aceeasi munca, prestata intr-un alt domeniu, este recompensata cu drepturile prevazute de lege in acest sens.

Mihai Seitan a declarat ca toate locurile de munca din conditii deosebite sau speciale vor fi cuprinse intr-un proiect de act normativ, care va fi finalizat intr-un timp cat mai scurt, astfel incat in 2011, cand va intra in vigoare noua Lege a pensiilor, acestea sa poata fi remunerate corect.

Demnitarul a dat drept exemplu situatia mecanicului de locomotiva, care poate lucra in alt domeniu decat CFR si care nu este incadrat in conditii deosebite de munca. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here