LIBRA INTERNET BANK introduce gratuit Serviciul Plăți Instant în oferta pentru persoane fizice

0
2281

București, 28 noiembrie 2019: LIBRA INTERNET BANK este a 3-a bancă din România care introduce serviciul plăți instant în oferta proprie și este singura bancă din sistem care include acest serviciu în mod gratuit în oferta standard pentru clienții persoane fizice. Astfel, plățile realizate prin intermediul aplicațiilor de internet banking și mobile banking ale LIBRA INTERNET BANK vor ajunge în contul beneficiarului de la altă bancă participantă la infrastructura de Plăți Instant, în mai puțin de 10 de secunde, oricând ar fi realizate (24/7/365).

”Suntem, în primul rând, o bancă de acțiune. Prin tot ceea ce facem, ne propunem să răspundem cerințelor de siguranță, rapiditate și mobilitate ale omului modern. După ce am lansat, în premieră în România, contul și creditul bancar 100% online, fără hârtii și fără drumuri la bancă, acum ne alăturăm deschizatorilor de drumuri și în ceea ce privește plățile de retail în timp real. Începând de astăzi, clienții noștri persoane fizice se pot bucura de plățile instant, asigurate printr-un mediu securizat și având un grad sporit al rapidității și disponibilității”, a declarat Ionel Umbreș, Director General Adjunct al LIBRA INTERNET BANK.

Serviciul este disponibil pentru plățile în lei efectuate prin aplicațiile de Internet Banking și Mobile Banking ale LIBRA INTERNET BANK, către beneficiari care au conturi deschise la celelalte bănci înrolate în sistemul plăților instant: Banca Transilvania și CEC. Odată cu creșterea numărului de bănci care aderă la noua schemă de decontare, tranzacțiile vor putea fi efectuate și către clienții acestora. Valoarea maximă a unei plăți efectuate prin intermediul serviciului de plăți instant este de 49.999 de lei.

Infrastructura pentru procesarea plăților instant a fost dezvoltată de către TRANSFOND, operatorul Casei de Compensare Automate a plăților interbancare, în colaborare cu băncile comerciale, Asociația Română a Băncilor (Administratorul Schemelor Naționale de Plăți) și Banca Națională a României (Supraveghetorul Schemelor de Plăți). Plățile instant reprezintă cel mai rapid mod de a transfera fonduri între clienții care au conturi la bănci diferite, disponibil permanent și în condiții de maximă  siguranță, acestea fiind procesate interbancar de către TRANSFOND, cu decontarea finalizată de către Banca Națională a României.

 

”Prin infrastructura de Plăți Instant, TRANSFOND contribuie o dată în plus la interoperabilizarea plăților de retail în lei și consolidează tendința băncilor din România de a se alinia complet exigențelor open banking-ului. Această infrastructură va sta la baza dezvoltării serviciilor bancare complexe de nouă generație, aliniate exigențelor clienților și corespunzătoare evoluțiilor tehnologice, în care componenta de plăți va fi doar unul dintre elementele respectivelor servicii. Saltul înainte față de timpul standard actual de execuție a plăților este unul considerabil și are potențialul de a stimula performanța, atât în cazul agenților economici, cât și al autorităților care implementează o astfel de capacitate de recepție a fondurilor”, a declarat domnul Sabin Carantină, Director General al TRANSFOND.

 

LIBRA INTERNET BANK, membră a grupului american de investiții New Century Holdings (din 2003), este una dintre cele mai dinamice bănci din România, cu o medie anuală a creșterii activelor de peste 30%, în ultimii 5 ani. Banca este specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor și acordă o atenție deosebită tehnologiei moderne și inovației în banking.

TRANSFOND este administratorul și operatorul Casei de Compensare Automata a plăților comerciale interbancare. Activitatea principală constă în furnizarea de servicii instituțiilor financiare și financiar-bancare, în ceea ce privește plățile interbancare de retail în moneda locala și în euro, atât național cât și transfrontalier. Obiectivul TRANSFOND este acela de a consolida și diversifica activitatea curentă, cu accent pe componenta IT&C. Astfel, TRANSFOND a dezvoltat o serie de soluții complexe și performante în beneficiul unor segmente mai largi ale sectorului financiar autohton în special, dar și ale tuturor tipurilor de operatori economici locali: servicii de Facturare Electronica și servicii de Arhivare Electronica. Pentru mai multe informații: www.transfond.ro, www.platiinstant.ro .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here