Legrand anunță achiziționarea companiei Netatmo

0
1488

Achiziția Netatmo1 – companie franceză lider în domeniul smarthome

Legrand își consolidează poziția pe piața Internet of things (IoT) și face un alt pas important în extinderea și implementarea programului său Eliot dedicat soluțiilor interconectate

 

 

Legrand își continuă strategia de creștere și dezvoltare pe piața soluțiilor interconectate anunțând achiziționarea companiei Netatmo1 al carei acționar a fost încă din 20152.

Fondată în 2011, Netatmo creează produse inteligente pentru o locuință mai sigură și mai confortabilă, compania lansând multe dispozitive și accesorii în domeniul caselor inteligente, vândute în întreaga lume.

Netatmo colaborează cu organizații din domeniul construcțiilor în cadrul parteneriatului „cu Netatmo” pentru a dezvolta soluții integrate inteligente care se încadrează în infrastructura de acasă. Astfel, mai multe soluții de conectare pentru acasa au fost co-dezvoltate impreuna cu Legrand, ca de exemplu: Céliane cu Netatmo și Living Now cu Netatmo, ambele fiind foarte apreciate pe piețele in care au fost comercializate.

Achiziționarea Netatmo, a cărui marcă va fi integrată în portofoliul Legrand, va permite Grupului să-și consolideze prezența pe piața caselor inteligente și să accelereze dezvoltarea programului Eliot pentru soluții conectate:

  • Legrand își va îmbogăți oferta cu un produs nou, complementar și cu potențial ridicat pentru piata soluțiilor conectate dedicate segmentului rezidențial;
  • Grupul își va extinde portofoliul de produse inteligente conectate datorită integrării celor 1,3 milioane de produse active marca Netatmo;
  • cei 130 de ingineri ai Netatmo își vor aduce expertiza în inteligența artificială, integrarea software-ului produselor și experienței utilizatorilor către echipele de cercetare și dezvoltare ale Legrand. Fred Potter, fondatorul și CEO al Netatmo, va deveni Chief Technology Officer (CTO) al programului Eliot Legrand și va contribui la proiectarea soluțiilor interconectate de la Legrand și Netatmo.

Avand sediul în Boulogne-Billancourt (zona din Paris), Netatmo are aproape 225 de angajați și generează anual vânzări de aproximativ 45 de milioane de euro.

1 Transaction subject to standard conditions precedent.

2 In November 2015, Legrand announced it was taking part in a round of financing totalling €30 million alongside, notably, Netatmo’s historic investors Bpifrance, the French national investment bank, and Iris Capital.

 

 

Benoît Coquart, Chief Executive Officer Legrand, a comentat:

„Legrand urează un călduros bun venit echipelor Netatmo, experimentând deja talentul și energia acestora în cadrul proiectelor comune de dezvoltare ce au condus la succesul gamelor nou lansate, Céliane cu Netatmo, Living Now cu Netatmo și Dooxie cu Netatmo. Experiențele combinate ale Legrand și Netatmo în IoT vor permite accelerarea dezvoltării ofertelor noastre de soluții interconectate cu valoare adăugată mare în utilizare”.

 

Fred Potter, fondatorul și CEO Netatmo, a adăugat:

“Achiziționarea Netatmo de către Legrand va permite caselor inteligente să devină o realitate obișnuită, scopul nostru fiind acela de a vedea soluțiile noastre implementate și folosite de cât mai mulți oameni.  Echipele noastre vor continua să dezvolte produse noi și să actualizeze produsele existente cu același profesionalism și preocupare, oferind  utilizatorilor noștri cele mai bune experiențe în domeniul caselor inteligente.”

 

Despre Legrand

Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice și digitale. Soluțiile sale complete pentru clădiri rezidențiale, comerciale, de birouri, învățământ, data center, spitale și alte centre de sănătate, hoteluri și construcții industriale îl fac un etalon în domeniu pentru utilizatorii din întreaga lume.

În România, Grupul Legrand este prezent de peste 20 ani şi comercializează, prin intermediul distribuitorilor săi, cele mai variate și inovatoare produse din domeniul electric sub umbrela a 15 mărci de top dintre care cele mai reprezentative sunt: Legrand, BTicino, Zucchini, Cablofil.

Bazându-se pe un program în care sunt implicați toți angajații şi partenerii cheie, strategia Legrand pentru o creştere sustenabilă include lansarea constantă de produse și servicii de înaltă tehnologie adaptate la nevoile și cerințele pieței.

Legrand a raportat vânzări de peste 5,5 miliarde de euro în 2017. Compania este listată la Euronext Paris și este o componentă notabilă a indicilor bursieri CAC 40 (cod ISIN FR0010307819).

www.legrand.ro; www.legrand.com

Eliot este programul lansat de Legrand în 2015 pentru a susţine dezvoltarea accelerată a Internet of Things în portofoliul său de soluţii. Ca rezultat al strategiei Grupului pentru inovaţie, programul Eliot urmăreşte să dezvolte soluţii interconectate cu beneficii pe termen lung pentru utilizatorii finali, precum şi pentru profesionişti.

http://www.legrand.com/EN/eliot-program_13238.html

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here