Legea pensiilor, adoptata de Parlament. Barbatii se vor pensiona la 65 de ani, femeile la 63

0
727
batrana

batranaLegea pensiilor, reexaminata la solicitarea sefului statului, prin care se stabileste varsta standard de pensionare de 63 de ani la femei si de 65 de ani la barbati, a fost adoptata, marti, de plenul Camerei Deputatilor. Legea a fost adoptata, prin apel nominal, cu 172 de voturi „pentru”.

 

Singurul articol modificat, fata de varianta initiala adoptata, este cel referitor la varsta de pensionare.

Camera Deputatilor este forul decizional in privinta acestui act normativ

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, luni, articolul care prevede ca varsta de pensionare sa fie 63 de ani pentru femei si 65 de ani pentru barbati, in cadrul dezbaterilor generale la Legea pensiilor, aflata in procedura de reexaminare la cererea presedintelui Traian Basescu.

Votul final asupra cererii de reexaminare, care cuprinde acest articol – singurul, de altfel – va fi dat in sesiunea de vot final care va avea loc marti.

Votul favorabil articolului respectiv a fost dat in ciuda argumentelor invocate de opozitie, care si-a sustinut, in plen, o parte dintre amendamentele respinse de catre Comisia de munca.

Programul Camerei a fost special prelungit pentru doua ore, pentru a epuiza dezbaterile generale la cererea de reexaminare a Legii pensiilor. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here