Lansare procedura selectie oferte – infiintarea de noi rute cu plecare de pe Aeroportul International Cluj-Napoca

0
724

Consiliul Judetean Cluj si Regia Autonoma Aeroportul International Cluj-Napoca anunta lansarea procedurii de achizitie prin selectie publica a ofertelor pentru acordarea de ajutor financiar la deschiderea de noi rute cu plecare de pe Aeroportul International Cluj-Napoca. Ajutorul financiar la infiintare este acordat in baza schemei de ajutor aprobata de catre Comisia Europeana prin Decizia privind Ajutorul de stat.

Obiectul contractelor ce vor fi incheiate il constituie realizarea de catre companiile aeriene a serviciilor de transport aerian de pasageri pe ruta/rutele pentru care beneficiaza de ajutor financiar la infiintare din partea achizitorului. Contractele se vor incheia pe o perioada de 7 ½ ani (90 de luni).

Rutele pentru care se va acorda ajutorul financiar sunt urmatoarele:

Lot nr. 1 – crearea,  promovarea si dezvoltarea unei legaturi aeriene intre Aeroportul International Cluj-Napoca si Aeroportul Bruxelles Sud Charleroi (Belgia)

Lot nr. 2 – crearea,  promovarea si dezvoltarea unei legaturi aeriene intre Aeroportul International Cluj-Napoca si Aeroportul Weeze Nierderhein (Dusseldorf – Germania).

Procedura aplicata pentru atribuire este procedura de selectie publica a ofertelor, documentatia pentru ofertanti putandu-se ridica de la sediul Aeroportului International Cluj-Napoca, incepand cu data de 23 august 2012, contra sumei de 100 Euro fara TVA, ofertele putand fi depuse la Registratura Consiliului Judetean Cluj, Calea Dorobantilor nr. 106, CP. 400609, Cluj-Napoca, pana cel tarziu la data de 24 septembrie 2012, ora 09:00 a.m.

Ofertele depuse vor fi deschise in data de 24 septembrie 2012, la ora 11:00 a.m.

Totodata, o noua procedura de selectie publica se va organiza in luna septembrie 2012 pentru alte patru noi destinatii: Alicante (Spania), Torino-Cuneo (Italia), Dublin (Irlanda) si Berlin Schönefeld (Germania).

“Demararea de catre Aeroportul International Cluj-Napoca a acestei proceduri, in premiera pentru Romania, contribuie semnificativ la cresterea numarului de destinatii operate, asigurand o mai mare deschidere a judetului si a regiunii catre intreaga Europa si nu numai. in acest fel, judetul va deveni mult mai accesibil atat turistilor cat si reprezentantilor mediului de afaceri, fapt ce va contribui, cu certitudine, la accelerarea ritmului de dezvoltare economica”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here