Kyrylo Khomiakov, Binance: Bitcoin depășește maximul, pentru prima oară în ultimul an și jumătate

0
502


București, 5 decembrie 2023
— Un moment istoric apare pe piața criptomonedelor, reper așteptat încă din mai 2022 – Bitcoin a depășit punctul maxim pentru prima dată într-un an și jumătate, anunță Kyrylo Khomiakov, Binance Regional Head pentru CEE și Asia Centrală.

 

Anterior, Bitcoin se tranzacționa la peste 42.000 de dolari în aprilie 2022. În același timp cu avansul Bitcoin, capitalizarea sa de piață a crescut considerabil, ajungând la 809,6 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap. Creșterea remarcabilă a Bitcoin-ului cu 140% din 2023 a determinat într-adevăr o schimbare perceptibilă în sentimentul pieței criptomonedelor.

 

Reflectând această creștere, capitalizarea totală de piață a domeniului criptomonedelor a atins un nivel maxim de 1,54 trilioane de dolari în 2023. Această creștere poate fi atribuită în mare parte aprobărilor iminente ale unui ETF Bitcoin și reducerii ratei dobânzii de către Rezerva Federală a SUA, care se preconizează să intre în vigoare până în 2024.

 

Numeroși analiști estimează că Bitcoin ar putea să urce la 100.000 de dolari până în 2024, legând în unanimitate această traiectorie de creștere de influența ETF-urilor. Jucători majori precum BlackRock Inc., care ocupă un loc central în industria activelor digitale, sunt urmăriți îndeaproape, așteptând introducerea primului ETF Bitcoin în Statele Unite.

 

Concentrându-ne pe factorii tehnici, analiza predictivă sugerează o rezistență viitoare a Bitcoin-ului la 42.330 de dolari. Această așteptare se bazează pe continuarea tendinței optimiste, în ciuda unui open interest (OI) relativ scăzut. O parte a analiștilor propune chiar că Bitcoin ar putea să urce la 60.000 de dolari înainte de următorul halving, programat pentru aprilie 2024.

 

Condițiile actuale de pe piață semnalează un potențial major de expansiune în domeniul criptomonedelor până în 2024. Anticiparea unui ETF Bitcoin a stârnit entuziasmul pieței, ceea ce ar putea propulsa Bitcoin-ul, și ulterior întreaga piață a criptomonedelor, la un nivel fără precedent. Cu toate acestea, la fel ca în cazul oricărei strategii de investiții, recomandăm cu tărie respectarea principiului DYOR (do your own research) înainte de a capitaliza în criptomonede.

 

Binance este liderul mondial în materie de ecosistem blockchain și furnizor de infrastructură pentru criptomonede, cu o suită de produse financiare care include cea mai mare bursă de active digitale în funcție de volum. De încredere pentru milioane de oameni din întreaga lume, platforma Binance este dedicată creșterii libertății banilor pentru utilizatori și dispune de un portofoliu unic de produse și oferte cripto, inclusiv: tranzacționare și finanțe, educație, date și cercetare, binele social, investiții și incubare, soluții de descentralizare și infrastructură și multe altele. Pentru mai multe informații, accesați www.binance.com/ro.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here