Konica Minolta a fost numită lider în industrie conform indicelui de sustenabilitate Dow Jones, pentru a doua oară consecutiv

0
1173

Konica Minolta  este inclusă, de șapte ani consecutivi, în indexul Dow Jones Sustainability World (DJSI World), unul dintre cei mai prestigioși indicatori globali ai performanțelor companiilor în domenii de responsabilitate precum mediu, social și guvernare corporativă (ESG). Pentru cel de-al doilea an consecutiv, Konica Minolta a obținut cel mai mare punctaj din grupul industrial „Technology Hardware & Equipment”, câștigând titlul de „Lider în industrie” în acest segment. În ceea ce privește dimensiunea economică, Konica Minolta a obținut cele mai mari scoruri din grupul său în categoriile „Materiale”, „Managementul riscurilor și crizelor”, „Managementul relațiilor cu clienții”, „Strategie fiscală” și „Managementul inovației”.

 

Aceste premii vin ca o recunoaștere a atenției deosebite pe care Konica Minolta o are în responsabilitatea socială (CSR), în special în probleme legate de mediu, inovare socială, satisfacția clienților și siguranța produselor, lanțul de aprovizionare , capital uman și diversitate. Obiectivul companiei este de a contribui prin activitățile sale corporative la îmbunătățirea calității vieții umane. „Abordăm responsabilitatea socială cu deosebită seriozitate și ne gândim în permanență la viitor. Pentru fiecare operațiune pe care o facem, sustenabilitatea este un factor-cheie  pe care îl luăm în considerare, contribuind la crearea unei societăți mai durabile. Prin urmare, este un prilej de bucurie și ne mândrim că acest efort este apreciat, după cum demonstrează rezultatele pozitive constante ale clasamentului mondial al DJSI „, spune Dr. Teresa Haller-Mangold, Managerul de sustenabilitate al Konica Minolta Business Solutions Europe. Activitățile Konica Minolta sunt ghidate de filosofia și viziunea de management, care se bazează pe Carta de comportament a companiei. Obiectivul său este de a contribui la rezolvarea problemelor sociale prin combinarea noilor tehnologii digitale cu tehnologiile de bază deținute de Konica Minolta. Acest spirit novator contribuie în permanenţă la crearea de noi oportunități.

 

Konica Minolta – un pionier în sustenabilitate

Abordarea provocărilor globale de mediu a fost prezentă în permanență în centrul activităților noastre. Astfel, Konica Minolta a fost prima companie care a primit, marca ecologică „Blue Angel” în domeniul copierii. În 2009, compania și-a anunțat proiectul EcoVision 2050, un set de obiective pe termen lung care urmăresc să reducă emisiile de CO2 cu 80% pe durata ciclului de viață al produsului față de valorile din 2005 și să promoveze reciclarea și utilizarea eficientă a resurselor limitate ale Pământului. Konica Minolta oferă de asemenea soluții durabile, cum ar fi programul Neutralitatea carbonului, care sprijină clienții din Europa să-și îndeplinească propriile obiective de mediu și să răspundă cerințelor clienților lor, oferind o gamă largă de produse ecologice. Mai mult, operațiunile Konica Minolta la sediul european din Langenhagen (Germania) au fost neutre din punct de vedere al emisiilor de gaze din ianuarie 2018.

 

 

Despre indicele Dow Jones Sustainability World

DJSI World este primul indice global care urmărește performanța financiară a companiilor, lider în domeniul durabilității din întreaga lume. A fost publicat în septembrie 1999 și este susținut de S & P Dow Jones Indices, în colaborare cu RobecoSAM, un specialist în investiții din Zurich, care desfășoară anual cercetări detaliate privind durabilitatea a mii de lideri mondiali de piață. În cadrul revizuirii anuale a 2.500 de companii din întreaga lume, 319 companii au fost listate pe DJSI. Acesta evaluează sustenabilitatea corporativă față de evoluțiile economice, de mediu și sociale. Indicele este foarte recunoscut în rândul investitorilor instituționali globali care analizează îndeaproape managementul și sustenabilitatea CSR.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre Konica Minolta Business Solutions Europa

Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, cu sediul în Langenhagen, Germania, este o filială deținută în totalitate de Konica Minolta Inc., Tokyo, Japonia. Konica Minolta permite clienților săi să promoveze epoca digitală: cu expertiza unică de imagistică și capabilități de procesare a datelor, Konica Minolta creează soluții relevante pentru clienții săi și rezolvă problemele cu care se confruntă societatea. Ca furnizor de servicii IT complete, Konica Minolta oferă consultanță și servicii pentru a optimiza procesele de afaceri prin automatizarea fluxului de lucru și implementează soluții în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud.

Konica Minolta a fost singurul furnizor din industrie care a primit de la Keypoint Intelligence prestigioasa distincţie “Buyers Lab PaceSetter award for Smart Workplace Vision” datorită sale viziunii sale prospective a viitorului muncii și a investițiilor în tehnologii inovatoare.

Fiind un partener puternic pentru piața de producție și de imprimare industrială, Konica Minolta oferă consultanță în afaceri, tehnologie și software de ultima generație și, în 2017, a fost lider pe piața producției de imprimare pentru al zecelea an consecutiv în Europa, Asia Centrală, Orientul Mijlociu și Africa (InfoSource). Portofoliul hardware cuprinde echipamente de imprimare ușoare și medii, precum și echipamente industriale de tipărire. Prin intermediul Centrului de inovare a afacerilor din Londra și a patru laboratoare de cercetare și dezvoltare din Europa, Konica Minolta aduce inovația înainte prin colaborarea cu clienții săi, precum și cu partenerii din mediul academic, industrial și antreprenorial.

Konica Minolta Business Solutions Europe este reprezentată de filiale și distribuitori din peste 80 de țări din Europa, Asia Centrală, Orientul Mijlociu și Africa. Cu aproape 9.900 de angajați (din aprilie 2018), Konica Minolta Europe a câștigat vânzări nete de peste 2,37 miliarde EUR în anul financiar 2017/18.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here