Knauf Gips si Knauf Insulation au donat materiale in valoare de 20.000 de Euro pentru constructia celor 12 locuinte Habitat de la Ploiesti

0
672

Bucuresti, 25 iulie 2012. Knauf Gips si Knauf Insulation si-au unit fortele pentru a ajuta la construirea de locuinte decente si accesibile ca pret pentru familiile vulnerabile din punct de vedere economic si social. Knauf Gips a donat placi Vidiwall in valoare de 13.000 de Euro pentru cele 12 locuinte construite de Habitat for Humanity Romania la Ploiesti, iar Knauf Insulation a donat vata minerala de sticla si bazaltica in valoare de 7.000  de Euro pentru a oferi o izolare termica optima acestor case.

„Placile Knauf Vidiwall sunt ideale pentru placari, sisteme de compartimentare autoportante, pe structuri portante metalice sau din lemn. Sunt recomandate in special pentru solutiile constructive bazate pe lemn, avand proprietati asemanatoare cu ale materialului lemnos (case pe structuri din lemn, case prefabricate). Datorita rezistentei si capacitatii de preluare a sarcinilor mecanice, pot functiona ca elemente de rigidizare structurala”, explica domnul Sorin Vlasie, Director Obiective Knauf Gips Romania.

Placile Knauf Vidiwall reprezinta solutia cea mai buna pentru casele cu structura de lemn, iar vata minerala de la Knauf Insulation indeplineste cele mai ridicate standarde europene privind izolarea termica, acustica, dar are si proprietati ignifuge. Prin folosirea acestor materiale oferite de Knauf Gips si Knauf Insulation, familiile care vor locui in casele Habitat vor avea mai multe beneficii: consum scazut de energie si costuri reduse, precum si o izolare termica si fonica foarte buna.    

„Izolarea casei este solutia cea mai rentabila pentru cresterea eficientei energetice a casei cu consecinte benefice asupra bugetului familiei: facturi mai mici la energie, casa mai calduroasa iarna si mai racoroasa vara, casa cu mai multa liniste. Produsele din vata minerala de sticla Knauf Insulation sunt obtinute cu ECOSE® Technology o tehnologie noua, revolutionara, de obtinere a unui liant fara formaldehide, pe baza de materii usor regenerabile care inlocuiesc produsele chimice pe baza de petrol folosite pe scara larga pentru alte tipuri de produse de izolare. Calitatea aerului din interiorul unei case izolate cu vata minerala cu tehnologia Ecose este probata si premiata cu mult ravnitul Eurofins Indoor Air Comfort Gold standard”, declara Lucia Matei, Marketing Manager la Knauf Insulation.

“Ne bucuram ca obiectivele organizatiilor noastre sunt complementare: Knauf Gips isi doreste sa ofere materiale pentru constructii de cea mai buna calitate, Knauf Insulation acorda o atentie deosebita proiectelor de comunicare care vizeaza constientizarea privind economisirea de energie si dezvoltarea durabila a mediului, iar Habitat for Humanity Romania construieste locuinte simple, eficiente energetic si accesibile pentru familiile aflate in mare nevoie de locuire. De aceea, consideram ca impreuna putem oferi una dintre cele mai potrivite solutii de locuinte simple si accesibile ca pret pentru beneficiarii nostri”, spune Emil Olteanu, Director National Habitat for Humanity Romania.

Despre Knauf Gips
Knauf reprezinta un nume de familie. Curajul pentru viziuni, inovatii si investitii, deciziile rapide si eficiente, inventivitatea tuturor angajatilor este exact ceea ce caracterizeaza Knauf. Compania a luat nastere dintr-o afacere traditionala cu gips, iar astazi produce materiale pentru constructii uscate, placi Knauf, placi din ipsos armat cu fibre celulozice, mortar uscat pe baza de ipsos pentru tencuieli de interior, precum si placi pe baza de ciment AQUAPANEL. Apropierea fata de clienti, crearea unor relatii deosebite si de lunga durata cu acestia prin oferirea de consiliere de prima clasa, prin asigurarea unui service de specialitate adecvat pentru produse si sisteme de cea mai buna calitate, toate acestea reprezinta modul Knauf de abordare a pietei. Sustinerea organizatiei Habitat for Humanity Romania vine ca dovada a implicarii sociale spre care grupul Knauf tinde din ce in ce mai mult.

Despre Knauf Insulation
Ca parte a Grupului Knauf, Knauf Insulation reprezinta una din cele mai respectate si in rapida expansiune companii de pe piata internationala. Datorita facilitatilor de productie din Europa, Rusia, Anglia si SUA, cifra de afaceri a depasit 1 miliard de Euro. Compania a inregistrat cea mai rapida crestere din lume in domeniu, producand o gama larga de produse pentru izolarea termica si acustica, precum si pentru protectia la incendiu a tuturor tipurilor de constructii, fie ele locuinte, cladiri comerciale sau parcuri industriale. Cu peste 5.000 de angajati in 50 de tari din intreaga lume si 30 de facilitati de productie, produsele Knauf Insulation includ vata de sticla, vata bazaltica, polistiren extrudat, polistiren expandat si placi din fibre de lemn. Knauf Insulation isi propune sa protejeze si sa conserve mediul inconjurator prin produse obtinute in mare parte din materiale reciclabile. Compania utilizeaza tehnologii avansate care asigura calitatea superioara a produselor fabricate si a ambalarii acestora, asigurand in acelasi timp o reducere substantiala a emisiilor de CO2. Modul de ambalare dezvoltat de Knauf Insulation permite reducerea perioadei de incarcare/descarcare, micsorarea suprafatei necesare pentru transportarea si depozitarea produselor, precum si reducerea consumului de combustibil necesar pentru livrarea produselor catre clienti.

Despre Habitat for Humanity Romania
Habitat for Humanity este o organizatie non-profit, a carei misiune este sa elimine lipsa de adapost si locuirea saracaciosa a persoanelor din intreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 500.000 de locuinte pentru 2.5 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg Globul. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 2.380 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Bihor, Cluj, Bacau, Dolj, Arges, Prahova si Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here