Karcher susține energia durabilă și oferă soluții de curățare care cresc performanța panourilor fotovoltaice cu până la 30%

0
719
  • Conform unui studiu Karcher, cererea pentru produsele de curățare a panourilor fotovoltaice a crescut cu 80% în ultimul an;
  • Curățarea profesională a panourilor fotovoltaice crește performanța acestora cu până la 30%;
  • Karcher susține reducerea emisiilor de carbon ca parte a strategiei sale de sustenabilitate și pune la dispoziția clienților săi un portofoliu de peste 150 de produse și accesorii de curățare a panourilor fotovoltaice atat pentru sisteme mici cât și pentru parcuri fotovoltaice;

 

București, 12 octombrie 2022 – Un studiu realizat de Karcher România în rândul clienților săi arată că, doar în ultimul an, cererea pentru produsele de curățare a panourilor fotovoltaice s-a mărit cu 80%.

Odată cu scumpirea energiei electrice și a gazului, au apărut din ce în ce mai mulți proprietari de panouri fotovoltaice. Cu toate că acestea contribuie semnificativ la reducerea facturilor, prezintă un dezavantaj dacă nu sunt curățate corespunzător – reducerea performanței. În acest sens, Karcher recomandă proprietarilor de panouri solare curățarea profesională a acestora.

Panourile fotovoltaice sunt pretențioase și necesită o curățare corespunzătoare pentru a funcționa la capacitate maximă tot anul. În special dacă vorbim despre parcurile de panouri sau sistemele folosite în agricultură, care sunt expuse unor factori duri de mediu: praf, polen, gaze de eșapament. Am observat că în ultima perioadă, mai exact de la începutul acestui an, cererea pentru produsele de curățare a acestora a crescut. Asta pentru că proprietarii și-au dat seama că o investiție de asemenea natură merită o curățare profesională pentru a-și mări performanța”, spune Madalina Chirilov, Director vânzări produse profesionale, Karcher România.

Curățarea profesională a panourilor solare crește performanța acestora cu până la 30%

Puterea naturală a ploii și vântul nu sunt atât de eficiente astfel încât să curețe în întregime praful și impuritățile depuse pe panourile solare. Nici curățarea tradițională nu readuce în totalitate performanța acestora, așa cum o fac produsele profesionale.

Printre cele mai cumpărate produse de curățare a panourilor fotovoltaice se află sistemele de uz casnic, compuse din aparate de spălat cu presiune și accesoriile aferente (TLA 4), soluțiile profesionale, compuse din aparate profesionale de spălat cu presiune, periile iSolar 400, iSolar 800 cu accesoriile aferente și soluția de curățare RM 99 Solar.

iSolar este un sistem de curățare cu perii rotative, conectat la o lance telescopică, ce poate curăța o arie de până la 300 m²/h.

De ce e importantă curățarea profesională a panourilor fotovoltaice?

  • Creșterea performanței – față de curățarea tradițională, utilizarea produselor și soluțiilor de curățare profesională crește cu până la 30% performanța panourilor fotovoltaice;
  • Timpul investit se reduce substanțial;
  • Menținerea unui randament foarte bun al panourilor fotovoltaice;
  • Durata de viață a panourilor fotovoltice crește atunci când sunt curățate cu produse profesionale.

Sistemele și soluțiile de curățare reprezintă o alegere economică atât pentru operatorii de sistem, cât și pentru furnizorii de servicii de curățare.

 

Despre Kärcher

Kärcher este lider mondial în domeniul tehnologiei de curăţare, furnizȃnd o gamă extinsă pentru orice aplicaţie de curățenie, atât din domeniul casnic cât și din cel profesional. Compania de familie are 14.400 de angajați în 80 de țări și 130 de reprezentanțe. Peste 50.000 de centre de service din toate țările asigură aprovizionarea continuă și completă a clienților din întreaga lume. În 2021, Kärcher a realizat cele mai mari vânzări din istoria sa, 3,092 miliarde de euro.

Kärcher este prezent în România din 2008, are 111 angajaţi, 8 reprezentanțe Kärcher Center, o rețea națională de service și o acoperire națională prin marile lanțuri de magazine și prin distribuitorii autorizați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here