Jucarii adecvate pentru nou-nascuti – ce sa alegi pentru micutul tau?

0
585

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/girl-with-wooden-toys-3662945/

Magazinele de jucarii sunt un adevarat taram magic, plin de culori, lumini, papusele, masinute, blocuri de construit etc. pe care cei mici le adora inca de la o varsta frageda. Conform studiilor realizate pana in prezent, jucariile au rolul de a stimula creativitatea, atentia si concentrarea celor mici, fiind la varsta la care se simt atrasi de culorile proeminente. Din acest motiv, cele mai multe jucarii sunt realizate in nuante cat mai puternice.

Parintii care vor sa se informeze corespunzator cu privire la acest subiect, pot continua sa citeasca acest articol in cadrul caruia vor descoperi sfaturi de un real folos. Principalele aspecte de care trebuie sa se tina cont sunt mentionate in cele ce urmeaza.

Siguranta ridicata

Inainte de achizitionarea unei jucarii pentru bebelusi, cel mai indicat ar fi sa se citeasca atent eticheta, unde este mentionata recomandarea de varsta, dar si indicatiile producatorului. De asemenea, trebuie sa se verifice in detaliu daca jucaria are anumite colturi ascutite sau daca este atat de mica incat ar putea prezenta un risc de sufocare.

Simplitatea atrage atentia cel mai mult

Simplitatea, in absolut orice situatie, este cea care denota bun simt, armonie, bun gust. Cu toate ca jucariile zgomotoase, luminoase sau puternic colorate atrag atentia celor mici la inceput, cele care conteaza cu adevarat cu jucariile simple. Conform specialistilor, o jucarie simpla din lemn va fi o investitie de lunga durata, pentru ca cel mic tinde sa revina constant la ea. In plus, il ajuta sa isi puna la incercare creativitatea si imaginatia.

Jucarii adecvate pentru dezvoltarea motorie

Atunci cand sunt micuti, copilasii nu au un control prea ridicat asupra manutelor sau picioruselor, motiv pentru care jucariile din plus, pe care le pot strange in pumn, se dovedesc a fi mult mai eficiente in ceea ce priveste dezvoltarea motorie. De asemenea, tot eficiente sunt si acelea care ii determina pe micuti sa se miste cat mai mult.

In concluzie, alegerea jucariilor pentru bebelusi trebuie sa se realizeze in functie de sfaturile si criteriile mentionate in randurile de mai sus, pentru ca cel mic sa se dezvolte in parametri optimi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here