JT Grup Oil, unicul acționar al celui mai nou terminal privat de produse petroliere lichide din portul Constanța, anunță închiderea IPO-ului

0
755

 

Compania se pregătește de listarea pe piața AeRO a Bursei de Valor București

 

JT Grup Oil, companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și singurul acționar al JT Terminal, cel mai nou terminal privat de produse petroliere din România, anunță închiderea cu succes a ofertei publice inițiale. Furnizorul de carburanți a derulat, în perioada 28 mai – 10 iunie, un IPO prin care a atras 20 milioane de lei. În perioada de ofertă, 2.163 de investitori au subscris 3.632.272 de acțiuni ale emitentului JT Grup Oil S.A., astfel ȋncât oferta a fost ȋncheiată cu succes ȋn conformitatea cu prevderile propsectului.

„Salutăm interesul și suportul pe care l-am primit din partea investitorilor în timpul IPO-ului. A fost o perioadă intensă și plină de provocări, dar entuziasmul și încrederea manifestate de investitori ne-au demonstrat că suntem pe drumul cel bun. Vom continua să ne extindem operațiunile prin menținerea unui angajament ferm față de parteneri și investitori. Încrederea lor ne motivează să investim în tehnologii avansate și soluții sustenabile, care vor consolida poziția noastră în sectorul energetic.”, declară Bogdan Aldea, Președintele Consiliului de Administrație și CEO JT Grup Oil

Banii atrași în urma finanțării vor rămâne în companie și vor fi alocați pentru dezvoltarea și consolidarea liniilor de business, de la creșterea volumelor de combustibili tranzacționate pe piața locală până la deschiderea de stații de alimentare în centre comerciale, destinate persoanelor fizice, precum și finalizarea și operarea JT terminal.

Steluța Lebidov, CFO JT Grup Oil, adaugă: ”În aces moment, așteptăm eliberarea certificatului de înregistrare a acțiunilor, urmând ca în cel mai scurt timp să înaintăm documentația necesară la BVB pentru a stabili prima zi de tranzacționare a acțiunilor pe piața AeRo. Asigurăm, în continuare, investitorii că JT Grup Oil are planuri ambițioase pentru următoarea perioadă și îi invităm pe această cale să ne fie alături, și să contribuie la dezvoltarea companiei noastre. Vom investi în cele mai moderne tehnologii care să asigure dezvoltarea sustenabilă a companiei, iar listarea pe piața bursieră ne va consolida poziția ca lideri în domeniu și va creste gradul de încredere al partenerilor și investitorilor, asigurând o comunicare transparentă cu toate părțile implicate.”

Cu o cifră de afaceri de 224,4 milioane de lei și un profit net de 5,7 milioane de lei înregistrat în anul fiscal 2023, JT Grup Oil deține 250 de stații de incintă B2B, echipate cu tehnologii moderne de monitorizare și control, ce permit o gestionare eficientă a stocurilor și a operațiunilor, dar și o flotă de 11 cisterne,  dotate cu pompe și indicatoare pentru măsurarea cantității livrate.

În următorii ani, datorită propriului terminal, JT Grup Oil se va remarca în piață prin competitivitatea prețurilor, eficiența timpilor de încărcare, descărcare și livrare. Capacitățile de stocare și distribuție vor asigura rotația permanentă a stocurilor, fără acumularea unei cantități mari de carburanți, reducând riscul financiar. Astfel, JT Terminal va permite companiei să livreze zilnic 1 milion de litri de carburanți, cantitate pe care în prezent compania o vinde anual, la un cost de aproximativ 22 de dolari/tonă. Reducerea semnificativă a costurilor, împreună cu extinderea capacităților de stocare și distribuție, va genera o creștere a profitabilității și va consolida poziția JT Grup Oil pe piața regională.

Data estimată pentru listarea JT Grup Oil pe piața AeRO a Bursei de Valori Bucureşti este finalul lunii iunie, iar acțiunile vor putea fi tranzacționa sub simbolul JTG.

****

Despre JT Terminal

JT Terminal, cel mai nou și modern terminal privat de produse petroliere lichide construit în România în ultimii 50 de ani, care va opera produse specifice precum motorină, biodiesel și bitum cu scopul final de a le distribui pe piața internă și externă de carburanți. Este un proiect strategic care va crește în următorii 5-10 ani și care va genera o multiplicare a cifrei de afaceri, de la 224 milioane de lei până la aproximativ 3 miliarde de lei.

 

Proiectul va dispune de 8 rezervoare cu o capacitate de stocare totală de 31.500 de tone și va gestiona barje cu o capacitate de la 3.000 până la 9.000 de tone, 16 vagoane în același timp, pe două linii ferate paralele, și câte 20 cisterne simultan în zona de încărcare și descărcare. Datorită facilităților de care dispune terminalul, JT Grup Oil S.A. are perspective excelente de dezvoltare a business-ului prin intermediul parteneriatelor strategice cu cele mai importante companii din industrie la nivel European, ce și-au manifestat deja intențiile în această direcție.

****

Despre JT Grup Oil S.A.

În prezent, JT Grup Oil S.A. desfășoară operațiuni de distribuție de carburanți în zona de Sud-Est a României cu       ajutorul unei flote proprii de 11 cisterne cu o capacitate de până la 40.000 de litri, dotate cu pompe și indicatoare pentru măsurarea cantității livrate. Pentru distribuția de carburanți în zona de nord a țării, compania are parteneriate cu reprezentanți ai mediului de business, colaboratori pe termen lung.

 

În ultimii zece ani, profitul companiei a fost de 51 milioane de lei, reflectând o performanță financiară solidă și sustenabilă. De asemenea și cifra de afaceri din ultimii cinci ani a înregistrat o creștere constantă de la 171 milioane de lei în 2019 la 224 milioane de lei în 2023, lucru ce demonstrează capacitatea companiei de a se adapta la cerințele pieței, de a inova și de a-și optimiza operațiunile pentru a impulsiona creșterea continuă și succesul pe termen lung.

Fondată in 2001, JT Grup Oil S.A. este una dintre cele mai importante companii care activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul primului terminal privat de produse petroliere din România în portul Constanța. În perioada 2004-2005, a construit un terminal de bitum la Medgidia, pe care l-a vândut la scurt timp după recepție, iar banii obținuți în urma vânzării au fost investiți în dezvoltarea rețelei de distribuție de carburanți. În 2008, compania a început să dezvolte rețeaua de distribuție și a introdus pe piață peste 250 de rezervoare dotate cu pompe și indicatori de nivel. Din 2023, JT Grup Oil S.A. și-a diversificat gama de produse, și a accesat segmentul de motorină fără acciză, care deservește vasele comerciale pentru porturile Midia și Constanța.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here