Italia-carantina totala!

0
2100

România își închide porțile! Autoritățile suspendă toate zborurile către și dinspre Italia

 

Au fost suspendate pentru două săptămâni toate zborurile către și dinspre Italia, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Toate cazurile confirmate până acum în România au ca sursă Italia, iar în peninsulă situația s-a deteriorat în ritm alert în ultimele zile.

În același timp, ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut un apel la cetățenii care vin din țări afectate să nu mintă cu privire la traseul avut.

„Se aprobă suspendarea zborurilor spre Italia și din Italia către România, începând cu 9 martie 2020, ora 12, până pe 23 martie 2020, ora 12. Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor care se îmbarcă din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, fără escală, fapul că vor intra în carantină pe teritoriul României. Operatorii au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor străini care vin din aceste țări către România, cu escală. Informarea persoanelor care intră în țară pe la frontierele terestre vor intra în carantină, pe teritoriul județului de reședință. Refuzul sau anunțarea falsă a destinației se consideră fals și se pedepsește. Se permite accesul în România a cetățenilor străini care vin în țară din Iran, China, Coreea de Sud și Italia numai dacă vor intra în carantină.”, a explicat ministrul de Interne, Marcel Velea.

Nu mințiți. Se aplică sancțiuni!

„Facem apel la responsabilitatea compatrioților noștri, ei sunt responsabili de sănătatea familiilor. Să nu facă ce a făcut un cetățean român care a spus că vine din Germania, dar venea din Italia și era infectat. MAI va intensifica controalele, vor fi verificări ample și până la urmă adevărul se află. Să nu creadă cineva că dacă face o declarație falsă noi o să credem fără verificări în cascadă.”, a recomandat Velea.

Declarațiile au fost făcute la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, convocat duminică seara la sediul Ministerului de Interne.

Două noi cazuri de coronavirus în România, peste 7 mii în Italia

Amintim că duminică au fost confirmate două cazuri de infectare cu coronavirus, în București și în Mureș astfel că la nivel național, numărul total de cazuri a ajuns la 15. Tot duminică, secretarul de stat pentru situații de urgență, Raed Arafat, a anunțat că nu se va mai putea organiza niciun fel de eveniment care adună mai mult de o mie de participanți, până pe 31 martie.

În ceea ce privește Italia, autoritățile sanitare au raportat, duminică, 133 de noi decese cauzate de coronavirus. Bilanțul deceselor din Peninsulă urcă astfel la 366, în timp ce numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 7.375.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here