Isarescu spune ca un premier tehnocrat "poate proveni din randurile BNR"

0
776
mugur_isarescu

Efectele generate de actuala situatie politica din Romania, dupa depunerea mandatului Executivului, vor depinde de rapiditatea cu care se va forma un nou guvern si de deciziile ulterioare ale acestuia, a afirmat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care a precizat ca situatia macroeconomica este stabila, informeaza Mediafax.

seful bancii centrale a fost intrebat la ce efecte se asteapta in perioada urmatoare, pana la formarea unui nou guvern, avand in vedere ca Legea bugetului pe 2016 este suspendata, iar cea a salarizarii bugetare nu este finalizata.

„Cred ca vor depinde (efectele – n.r.) de rapiditatea cu care se va forma noul guvern si deciziile pe care le va lua noul guvern. Ceea ce pot sa va spun este ca, in prezent, situatia macroeconomica, pe care noi o monitorizam si de care raspundem ca este stabila, in general pozitia economica a tarii este buna si ca, inclusiv prin deciziile de astazi, dar si prin prudenta pe care am manifestat-o in trecut, ne-am creat acel camp de actiune si acea pozitionare pentru a face fata unor situatii mai dificile”, a afirmat Isarescu la briefingul sustinut dupa sedinta Consiliului de Administratie al BNR pe teme de politica monetara.

Totodata, avand in vedere ca se vorbeste tot mai mult de un guvern condus de un tehnocrat, cel putin pe o perioada de un an, Isarescu a fost intrebat daca acesta poate proveni din randurile BNR.

„Avem rezerve de cadre aici, deci da”, a raspuns guvernatorul.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca isi depune mandatul si ca spera ca demisia guvernului sau satisface cerintele oamenilor care au fost in strada, adaugand ca este nevoie de solutii rationale. Ponta considera ca supararea cetatenilor nu trebuie sa degenereze in violenta stradala, de aceea demisia Guvernului este cea mai oportuna solutie.

Peste 25.000 de persoane au manifestat, marti seara, in Capitala, pentru a-si exprima revolta in legatura cu incendiul din 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Bucuresti si pentru a cere demisia celor responsabili. in incendiul din Clubul Colectiv, 32 de oameni au murit, iar alti aproximativ 200 au fost raniti.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, ca il numeste premier interimar pe ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, in conditiile in care propunerea premierului demisionar Victor Ponta era ministrul Apararii, Mircea Dusa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here