Isarescu: S-au convenit termenii acordului pe doi ani cu Comisia Europeana si FMI

0
579
bnr-noaptea

bnr-noapteaGuvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a declarat luni ca au fost conveniti termenii noului acord cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International (FMI), in valoare de 3,6 miliarde euro si care va fi incheiat pe doi ani, 2011-2013.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, duminica seara, ca noul acord cu FMI, BM si CE va fi de cinci milarde de euro.

„Noul acord nu implica finantare, este un acord de tip preventiv, sau un acord de precautie, prin care Fondul si UE tin la dispozitia Romaniei, deci fara sa-i accesam, cinci miliarde de euro – 3,6 FMI si 1,4 miliarde Uniunea Europeana”, a declarat Traian Basescu.

El a mai spus ca banii vor fi tinuti la dispozitie fara comision.

Agentia MEDIAFAX a anuntat, la inceputul lunii ianuarie, citand surse guvernamentale, ca FMI va pune la dispozitia Romaniei aproximativ 3,6 miliarde euro in cadrul noului acord, de tip preventiv, iar banii vor fi accesati doar in caz de urgenta.

MEDIAFAX informa, la finele lunii ianuarie, ca Guvernul negociaza cu FMI incheierea unui nou acord, cu o durata de doi ani, prin care sa finalizeze reformele structurale, luand in calcul si ca aceasta intelegere va cuprinde anul electoral 2012, ceea ce determina un risc politic important.

O misiune FMI – CE se afla in Romania pentru a saptea evaluare a acordului stand-by, in care se analizeaza indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 si se negociaza conditiile privind un nou acord, de tip preventiv. Misiunea se incheie marti, 8 februarie. (Mediafax)

Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here