Acasă Economic Iorgulescu: Programul pentru prosumatori, în evaluarea AFM; debutul depinde de aprobarea bugetului

Iorgulescu: Programul pentru prosumatori, în evaluarea AFM; debutul depinde de aprobarea bugetului

0
1348

Programul pentru instalarea panourilor fotovoltaice de către prosumatori va demara după aprobarea bugetului AFM de către guvern, iar acum aplicațiile sunt în evaluare, a declarat pentru energynomics.ro Andrei Iorgulescu, Director Direcția Generală Proiecte, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

”Noi ne apucăm de evaluarea aplicațiilor. După ce avem bugetul o să începem să publicăm listele cu cei aprobați. Dacă avem bugetul la sfârșitul lunii februarie – începutul lunii martie, o să începem să publicăm atunci și listele cu cei aprobați, care pot să facă celelalte formalități în continuare. Noi până atunci le evaluăm cererile, ca să le avem pregătite pentru bugetare”, a spus Iorgulescu. ”Nu depinde de noi bugetul, acesta se aprobă prin Hotărâre de Guvern”, a mai spus Iorgulescu.

Bugetul programului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice va beneficia de 536 milioane lei, sumă asigurată din Programul Operaţional Regional (POR), pentru cele 7 regiuni de dezvoltare ale României, mai puţin Bucureşti-Ilfov (această regiune nefiind eligibilă prin POR). Această sumă se adaugă celor 120 milioane lei, disponibili deja în bugetul AFM pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, totalizând un buget de 656 milioane lei pentru programul care vizează instalarea de sisteme fotovoltaice la gospodării individuale, pentru producţia de energie electrică şi termică din surse 100% ecologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here