Ionuț Constandache, fost treasury sales dealer la OTP Bank România, s-a alăturat Ebury, compania fintech premiată la nivel internațional

0
1214

București, 18.10.2018: Ionuț Constandache, fost treasury sales dealer la OTP Bank România, a părăsit sistemul bancar tradițional pentru a se alătura Ebury, compania fintech specializată în gestionarea riscului valutar și plăți internaționale. Acesta va ocupa poziția de Senior Dealer în cadrul filialei locale a companiei, coordonată de Johan Gabriëls. Biroul Ebury România ajunge astfel la o echipă de 11 angajați, iar planul este ca până la finalul anului să dețină 20 de angajați.

 

Ionuț Constandache are o experiență de 10 ani în sectorul bancar și este specializat în vânzări de trezorerie și împrumuturi pentru IMM-uri. Acesta a lucrat timp de 8 ani pentru Intesa Sanpaolo Bank România, iar ulterior la OTP Bank România.

 

În noua poziție de Senior Dealer în cadrul Ebury, va fi responsabil de furnizarea de soluții personalizate de management al riscului de schimb valutar către clienții corporativi implicați în comerț sau investiții la nivel global, astfel încât clienții săi să poată beneficia, controla și / sau limita impactul volatilității monetare asupra marjei de profit a companiei.

 

“Ne bucurăm de venirea lui Ionuț Constandache în echipa Ebury România. Experiența sa vastă în trading aduce un plus de valoare serviciilor oferite de Ebury clienților locali. Companiile din România încă mai au nevoie de îndrumare și educație în privința riscurilor valutare la care se expun pe piața forex, iar scopul nostru este să îi informăm în această direcție, și, totodată, să le răspundem nevoilor de a tranzacționa rapid și în condiții avantajoase, prin soluții fintech specifice, adaptate activității lor. Ne propunem să ajutăm un număr cât mai mare de companii locale să crească la nivel internațional. În prezent, portofoliul nostru include deja peste 70 de clienți. Odată ce echipa va fi pe deplin operațională, ne așteptăm să adăugăm 20 de clienți noi pe lună”, a declarat Johan Gabriëls, General Manager Ebury România.

 

Potrivit statisticilor pieței, în România, două treimi dintre întreprinderile mari nu sunt protejate împotriva fluctuațiilor de preț ale valutelor, ceea ce poate conduce la pierderi de profit sau de marjă comercială per produs. Utilizarea contractelor de tranzacții valutare la termen flexibile se află la baza strategiilor de acoperire și gestionare a riscului de schimb valutar pentru multe companii, acesta fiind și domeniul de specialitate al Ebury.

 

Fintech-ul Ebury combină expertiza serviciilor financiare cu tehnologii inovatoare pentru a permite tuturor întreprinderilor să tranzacționeze pe plan internațional. Platforma Ebury include 140 de monede, compania oferind o combinație unică de soluții de plăți, gestionare a riscurilor și creditare, către peste 24.000 clienți internaționali.

 

Anul trecut, Ebury a încheiat tranzacții în valoare de peste 15 miliarde de euro, compania fiind cotată drept unul dintre fintech-urile cu cea mai mare creștere. Biroul din București este cea de-a 15-a filială lansată în 13 tări de pe 3 continente în ultimii ani. Ebury plănuiește să deschidă 10 filiale noi la nivel global și să atingă numărul de 1000 de angajați până la sfârșitul anului curent. În prezent firma are în jur de 650 de angajați.

 

Despre Ebury

Compania Ebury, înființată în 2009, cu sediul central la Londa, este unul dintre fintech-urile cu cea mai rapidă creștere, având peste 650 de angajați și birouri în 11 țări europene, Canada, Australia Hong Kong și Dubai. Ebury combină expertiza serviciilor financiare cu tehnologii inovatoare pentru a permite tuturor întreprinderilor să tranzacționeze pe plan internațional. Compania oferă o combinație unică de soluții de plăți, gestionare a riscurilor și creditare, către peste 24.000 de organizații din 20 de țări, efectuând tranzacții în peste 140 de valute.

 

Ebury este reglementată ca o instituție autorizată de monedă electronică de către Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA), devansând cele trei standarde FCA, care acoperă: adecvarea capitalului, protecția clientului și managementul riscului intern. Ebury a câștigat peste 15 premii internaționale până în prezent, fiind desemnată una dintre companiile de top din sectorul fintech.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here