Ionut Ardeleanu este noul director general al Auchan Romania

0
887

Retailerul francez Auchan a numit un nou director general pentru operatiunile din Romania, Ionut Ardeleanu, de 34 ani, care si-a inceput cariera in cadrul Auchan Romania in 2006, in postul de manager de raion, anunta Mediafax.

Grupul Auchan a anuntat, la finele lunii octombrie, o noua organizare a la nivel international. in acest context a fost anuntata crearea Auchan Retail, companie ce regrupeaza toate meseriile de comert alimentar – hipermarketuri, supermarketuri, proximitate, drive si e-commerce.

„in cadrul noii organizari internationale si locale si continuand ambitia de a fi o companie romaneasca, discount si agila, rentabila, moderna si responsabila, François Remy, noul presedinte Auchan Retail Romania anunta numirea lui Ionut Ardeleanu, 34 ani, in functia de director general Auchan Romania”, se arata iintr-un comunicat al retailerului.

in noua organizare Auchan Retail Romania, comitetul de directiune va fi condus de Ionut Ardeleanu, director general, sub coordonarea lui François Remy, presedinte neexecutiv Auchan Romania si presedinte executiv Auchan Luxemburg si va fi alcatuit din directorii regionali si cei sase directori de servicii suport : Produs, Inovatie, Performanta, Eficienta, Resurse Umane si Finante.

Postul de director general al Auchan Romania a fost ocupat din mai 2014 de Frederic Bellon (45 ani), care l-a inlocuit la momentul respectiv pe Patrick Espasa, devenit presedinte Auchan pentru Italia si Romania. Bellon si Espasa vor face parte din conducerea Auchan Retail Franta.

Ardeleanu si-a inceput cariera la Auchan in 2006 ca manager de raion, la magazinul Auchan Titan, ajungand apoi sef de piata si ulterior director de magazin si director regional. in 2008, este numit director de magazin la Timisoara, iar in 2011, in calitate de director pregateste si deschide hipermarketul Auchan Craiova in conceptul fashion discount.

Ulterior, in 2012 este numit director de oferta in cadrul departamentului Marketing. in 2013 este numit director regional pe regiunea Sud, nou creata in organizarea Auchan, si avand in responsabilitate atat integrarea si transformarea magazinelor ex-Real din aceasta regiune cat si consolidarea si dezvoltarea comertului Auchan pe perimetrul sau – 12 magazine cu 4.000 de angajati.

Auchan Romania a deschis primul hipermarket in noiembrie 2006, in Bucuresti. in prezent are in portofoliu 33 de hipermarketuri, cu 280.000 metri patrati suprafata neta de vanzare – al doilea comerciant din tara, cu circa 11.000 de angajati – al patrulea angajator privat din Romania si cu o cifra de afaceri cu taxe de peste un miliard de euro in 2014. Investitiile retailerului pe piata locala se ridica pana in prezent la 520 de milioane de euro.

Grupul Auchan este al 11-lea grup de distributie din lume, prezent in 16 tari si cu 330.700 angajati. Este organizat in trei mari companii autonome: Auchan Retail, care reuneste toate formatele de comert alimentar: hipermarketuri (907 hipermarketuri integrate in 12 tari), supermarketuri (867 supermarketuri integrate in 9 tari si 1.987 supermarketuri asociate si in regim de franciza), proximitate, drive si e-commerce, Immochan – pol al centrelor comerciale al Grupului si Oney Banca Accord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here