Iohannis in Consiliul European: Romania doreste sa adopte moneda unica europeana

0
1298
euro-presiune

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la finalul Consiliului European de la Bruxelles, ca a subliniat in cadrul reuniunii ca Romania isi doreste sa adopte moneda unica europeana si va urmari cu toata atentia acest proces de consolidare a uniunii economice si monetare, informeaza Mediafax.

Klaus Iohannis a precizat ca ultima tema de pe agenda Consiliului s-a referit la consolidarea uniunii economice si monetare si a adaugat ca au fost discutate masurile pentru stimularea investitiilor, politica monetara si dimensiunea bugetara.

”A fost subliniata importanta continuarii reformelor structurale, in toate statele membre. Am subliniat faptul ca Romania isi doreste sa adopte moneda unica europeana si vom urmari cu toata atemtia acest proces de consolidare a uniunii economice si monetare”, a declarat seful statului.

Presedintele Iohannis a mai precizat ca in cadrul Consilului European a fost o dezbatere asupra situatie Greciei si a mentionat ca presedintele Eurogrupului a informat asupra principalelor aspecte abordate in reuniunea pe acest subiect.

”Ne bucura faptul ca s-a ajuns la un acord intre presedintele Eurogrup si cel al Greciei, pentru a incepe consultari tehnice, inaintea convocarii reuniunii Eurogrup de luna viitoare”, a declarat seful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here