Întrevedere a Ministrului Culturii cu Ministrul pentru Diaspora al Republicii Macedonia

0
2573

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a avut astăzi, 7 decembrie 2018, o întrevedere cu Ministrul pentru Diaspora al Republicii Macedonia, domnul Edmon Ademi, acesta fiind însoțit de E.S. Dl. Gabriel Atanasov, Ambasadorul Republicii Macedonia la București.

În cadrul întâlnirii, cele două părți au discutat despre îmbunătățirea cadrului legal bilateral, despre viitoare activități culturale commune, dar și despre întâlniri bilaterale între miniștrii culturii din cele două țări.

Oficialul român a felicitat delegația macedoneană cu prilejul sărbătoririi Zilei Limbii Macedonene și a arătat că la mai puțin de o lună de preluarea efectivă de către România a primei Președinții rotative a Consiliului UE, moment unic al parcursului european al țării noastre, Guvernul României este pregătit pentru a  obține rezultate concrete, în interesul tuturor cetățenilor europeni.

La rândul său, Ministrul pentru Diaspora al Republicii Macedonia, Edmon Ademi, a subliniat că apreciază prietenia și relațiile diplomatice cu țara noastră, exprimându-și dorința ca anul viitor să organizeze Săptămâna Culturii Macedonene în România.

Totodată, răspunzând părții române, acesta a menționat că Acordul de cooperare în domeniile educației, științei, culturii, mass-media, tineretului și sportului, semnat între cele două guverne la 3 iulie 2013, va fi ratificat în scurt timp și de către Parlamentul de la Skopje.

La întâlnire au mai participat din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale, secretarul de stat pentru afaceri europene și relații internaționale, Răzvan Rab și Irina Sanda Marin Cajal, Subsecretar de stat. Totodată, Ministrul pentru Diaspora al Republicii Macedonia, domnul Edmon Ademi, a mai fost însoțit de Dl. Redzep Saliu, consilier special al ministrului Ademi, de Nikola Shalvarinov, director al Agenției pentru Migrație și de deputatul Mariana-Venera Popescu – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here