Interes pentru dezvoltarea relatiilor cu Arabia Saudita

0
808
ccib-relatii-arabia-saudita

ccib-relatii-arabia-saudita„Sunt convins ca semnarea acestui document va contribui la dezvoltarea relatiilor economice cu Arabia Saudita si la valorificarea oportunitatilor de afaceri oferite de cele doua piete”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB),

cu ocazia semnarii acordului de colaborare intre Camera bucuresteana si Camera de Comert si Industrie Jeddah (Arabia Saudita), reprezentata de seicul Mazen M. Batterjee, vicepresedinte.
Cu ocazia parafarii acestui document au fost identificate domenii in care colaborarea romano-saudita se poate concretiza in proiecte avantajoase pentru ambele parti. Presedintele CCIB a subliniat oportunitatile oferite de agricultura si industria de prelucrare a produselor agro-industriale din tara noastra. De asemenea, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a evidentiat potentialul cercetarii romanesti (nanotehnologii, aeronautica, electrotehnica), precum si competitivitatea ofertei romanesti in anumite sectoare industriale, precum cel al echipamentelor energetice, industria auto si industria navala. Nu in ultimul rand, domnia sa a vorbit despre posibilitatile reale de colaborare in domeniul universitar.
Presedintele CCIB a subliniat oportunitatea dezvoltarii cooperarii intre firme romanesti si companii din Arabia Saudita prin intermediul reprezentantei Camerei bucurestene (dublate de o expozitie permanenta cu produse realizate in Romania) deschise la Sharjah (EAU).
seicul Mazen M. Batterjee, vicepresedintele CCI Jeddah, a facut o prezentare a mediului de afaceri din tara sa, subliniind posibilitatile de cooperare in industria chimica si petrochimica, dar si in infrastructura.
Potrivit documentului semnat recent la Bucuresti, companiile romanesti vor beneficia de asistenta si consultanta specializata pentru identificarea de potentiali parteneri pe piata saudita datorita colaborarii cu specialisti ai CCI Jeddah. De asemenea, comunitatea de afaceri bucuresteana va fi informata, prin intermediul CCIB, asupra oportunitatilor oferite de piata saudita in domeniul importului, exportului si cooperarii in diverse sectoare. Valorificarea potentialului economic al celor doua tari se va putea realiza si prin intermediul unor forumuri de afaceri organizate in regim de reciprocitate la Bucuresti si la Jeddah, evenimente ce vor oferi celor doua comunitati de afaceri posibilitatea de a relationa, a identifica si a dezvolta proiecte comune.
Semnarea acordului de colaborare cu CCI Jeddah se inscrie in aria preocuparilor CCIB ce vizeaza dezvoltarea, cu prioritate, a relatiilor cu tarile din afara spatiului comunitar.
Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here