Interes pentru dezvoltarea cooperării între CCIB şi BRM

0
1866

 

Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut o întrevedere cu Gabriel Purice, preşedinte – director general al Bursei Române de Mărfuri (BRM). Principalul scop al întâlnirii a vizat identificarea unor modalităţi concrete de colaborare, având în vedere preocupările comune ale CCIB şi BRM în ceea ce priveşte promovarea intereselor companiilor membre, în special ale întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi oportunităţile oferite de piaţa internă şi de anumite pieţe externe.

În cursul întâlnirii au fost reliefate câteva axe de colaborare. Astfel, potrivit preşedintelui CCIB, utilizând instrumentele oferite de BRM există posibilitatea ca diverse produse agricole şi alimentare din regiunea magrebiană, în special din Maroc, dar şi din America de Sud să ajungă în România mai rapid şi la preţuri mult mai avantajoase decât în prezent. În acest context, Iuliu Stocklosa a punctat excelentele relaţii de colaborare ale CCIB atât cu membrii corpului diplomatic român şi străin, cât şi cu organizaţii similare de pe toate continentele, precum şi disponibilitatea de a se implica în promovarea şi operaţionalizarea acestui proiect.

Gabriel Purice şi-a exprimat deschiderea pentru proiectul propus de preşedintele CCIB şi, în plus, a subliniat interesul pentru dezvoltarea unor colaborări, îndeosebi pe segmentul energetic, în Macedonia de Nord şi alte ţări din Balcani. În context, a apreciat disponibilitatea Camerei bucureştene de a contribui la punerea în contact a conducerii BRM cu parteneri din ţările-ţintă. Totodată, Gabriel Purice a apreciat că ar fi benefică promovarea oportunităţilor oferite de BRM la nivelul firmelor membre ale Camerei bucureştene, în special al IMM-urilor, acestea având posibilitatea să obţină astfel preţuri avantajoase la energie, gaze, produse petroliere comparativ cu piaţa liberă. De asemenea, a exprimat interesul pentru iniţierea unei colaborări pe linie de arbitraj, pe segmentul mărfurilor fungibile.

Cu acest prilej, preşedintele BRM a vizitat Centrul de Conferinţe al CCIB şi a apreciat spaţiile generoase, încărcate de istorie, dar dotate pentru a răspunde celor mai exigente solicitări în domeniu, punctând faptul că ia în considerare sălile noastre pentru organizarea unor evenimente în primăvara anului 2022.

În finalul întrevederii, părţile au convenit să continue dialogul, cu scopul de a valorifica oportunităţile de colaborare identificate în cursul acestei prime runde de discuţii.

 

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here