ÎNTÂLNIREA REPREZENTANȚILOR CNIPMMR CU PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI NICOLAE CIUCĂ

0
778

 

Membrii board-ului CNIPMMR au participat astăzi, 29 iulie a.c. la a 4-a întâlnire de lucru cu prim-ministrul României, domnul Nicolae Ciucă.

 

Întâlnirea a avut ca scop analiza măsurilor fiscale adoptate în luna iulie și transmiterea de propuneri de îmbunătățire a mediului de afaceri.

 

Subiectele dezbătute în cadrul întâlnirii au fost: modificarea Codului fiscal, clarificarea regimului vizelor de muncă pentru muncitorii non-UE în cazul părăsirii locului de muncă, avansarea discuțiilor cu privire la Banca de Dezvoltare și Agenția de Atragere a Investițiilor și reducerea evaziunii fiscale și a muncii la negru.

 

În urma discuțiilor avute, au fost concluzionate următoarele:

  • Realizarea în parteneriat cu mediul de afaceri a unui pachet legislativ și a unui sistem digital care să vizeze reducerea evaziunii fiscale, identificarea și sancționarea muncii la negru;
  • Modificarea prevederilor legale privind acordarea vizei de lucru a muncitorilor non-UE;
  • Identificarea codurilor CAEN în baza cărora se efectuează activitatea de consultanță fiscală și aplicarea aceleiași cotei de impozitare ca în cazul microîntreprinderilor;
  • Identificarea unor clauze contractuale aplicabile învățământului dual pentru garantarea sumelor investite de antreprenori în acest sistem.

 

 

 

 

Apreciem dialogul și deschiderea Guvernului către dialogul cu mediul de afaceri. Constatăm că multe dintre propunerile noastre au fost preluate de ministere, precum Ministerul Finanțelor, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și se regăsesc deja în programele derulate.

Ultima analiză a CNIPMMR relevă faptul că 60% dintre IMM-uri preferă o abordare unitară, simplificată în ceea ce privește cota de impozitare a microîntreprinderilor fără a se mai ține cont de numărul de angajați. De asemenea, 70% dintre IMM-uri consideră că o împărțire echitabilă între toți actorii economici este extrem de importantă, IMM-urile susținând o taxă suplimentară aplicată unor domenii care au făcut profituri extraordinare generate de criza covid sau a combustibililor. CNIPMMR va participa în continuare activ la toate discuțiile inițiate de către guvern pe subiecte care vizează îmbunătățirea cadrului legal și susținerea mediului de afaceri. “, Florin Jianu, președinte CNIPMMR.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here