INS: Preturile din productia industriala au stagnat

0
995
industrie

Preturile productiei industriale din Romania au stagnat in luna noiembrie a anului trecut fata de octombrie, in conditiile in care pe piata interna preturile au scazut cu 0,2%, iar pe piata externa au crescut cu 0,4%, potrivit datelor anuntate marti de Institutul National de Statistica (INS).

INS a consemnat cresteri in industria bunurilor de capital, de 0,4%, si industria bunurilor de folosinta indelungata (0,1%), respectiv scaderi in industria energetica (0,3%) si cea a bunurilor intermediare (0,1%), informeaza Mediafax.

„Fata de luna noiembrie 2012, preturile productiei industriale au fost mai mici cu 0,3%, cu 1,2 puncte procentuale sub cresterea inregistrata pe piata interna si cu 2,4 puncte procentuale peste evolutia inregistrata pe piata externa”, arata INS, intr-un comunicat.

Preturile au crescut la produsele energetice (cu 2,8%), bunurile de uz curent (1,3%) si cele de folosinta indelungata (1,1%). Preturile din industria bunurilor intermediare au scazut cu 3,1%, iar cele din industria bunurilor de capital s-au diminuat cu 1,8%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here