Inhumarea cuplului prezidential polonez va avea loc duminica

0
511
funeralii

funeraliiFuneraliile presedintelui polonez, decedat in catastrofa aeriana din Rusia, vor avea loc in doua zile, sambata fiind organizata o ceremonie nationala, in timp ce inhumarea cuplului prezidential va avea loc duminica, a anuntat directorul adjunct al presedintiei, Jacek Sasin.

 

„Ceremonia funerara este prevazuta pentru sambata, este logic ca inhumarea cuplului prezidential va avea loc duminica”, a declarat Sasin pentru postul public de radio din Polonia.

„Locul unde va fi inhumat cuplul prezidential a fost deja ales de familie, dar acesta nu poate fi anuntat pentru moment”, adaugat el.

Polonia asteapta in cursul diminetii repatrierea corpului neinsufletit al sotiei presedintelui, Maria Kaczynska, decedata impreuna cu el in accidentul de la Smolensk, in vestul Rusiei.

Accidentul in care a fost implicata aeronava presedintelui polonez a survenit sambata dimineata in apropierea orasului Smolensk, situat la 400 de kilometri vest de Moscova.

Toate cele 96 de persoane aflate la bordul avionului au murit, dintre care presedintele Kaczynski, sotia sa si multi alti politicieni polonezi si oficiali militari de rang inalt. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here