Informațiile privind circuitele și procedurile pentru persoanele cu COVID-19 pot salva vieți

0
1261
 
Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii informații privind măsurile avute în vedere pentru sistematizarea, integrarea şi actualizarea informaţiilor de pe site-urile guvernamentale, cu scopul de a îmbunătăţi comunicarea cu cetăţenii privind circuitele şi procedurile speciale pentru COVID-19.


„În ultimul timp, în spațiul public, au fost semnalate numeroase cazuri când nu s-a reușit contactarea telefonică a reprezentaților DSP (Direcția de Sănătate Publică) așa cum este prevăzut în procedură. Apelurile erau pentru a anunța fie intrarea în contact cu persoane pozitive, fie pentru că au fost depistați cu COVID-19 sau pentru a afla rezultatul unui test pentru acest virus.

De asemenea, Asociația Colegiul Pacienților susține, printr-un comunicat de presă, că a primit sute de sesizări telefonice din partea cetățenilor referitoare la comunicarea defectuoasă a instituțiilor statului cu privire la circuitele și procedurile punctuale pentru persoanele cu COVID-19”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Sănătăţii informaţii privind deficitul de personal de la nivelul DSP-urilor şi cum va fi gestionat acesta. De asemenea, este important de ştiut ce sistem de apeluri telefonice utilizează DSP-urile şi dacă nu este posibilă redirecţionarea apelurilor către alte terminale, în situaţia în care unul dintre numere este ocupat.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here