Informare privind vizita din data de 26.07.2012 la Centrul de Sanatate Mociu

0
638

Ieri, 26 iulie 2012, Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu, impreuna cu doamna Sanda Patrichi, managerul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca si doamna Dorina Duma, directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica a judetului Cluj, a primit vizita consilierului Ministrului Sanatatii, domnul Imri Emilian.

Intalnirea, care a avut loc la Centrul de Sanatate Mociu, a avut drept principal scop identificarea solutiei optime in vederea redeschiderii spitalului din localitate, varianta propusa de Consiliul Judetean fiind cea de sectie externa a Spitalului de Recuperare Cluj-Napoca. Aceasta sectie nou infiintata ar urma sa deserveasca nu mai putin de 10 comune din zona, cu aproximativ 30 de mii de locuitori. Cu aceasta ocazie, domnul consilier al ministrului a facut o vizita la Centrul de Sanatate Mociu pentru a analiza la fata locului in ce masura cladirea corespunde din punct de vedere spitalicesc exigentelor si standardelor actuale.

In cadrul intalnirii i s-a reamintit reprezentantului ministerului faptul ca in zona predomina populatia imbatranita, media de varsta a pacientilor fiind de cca. 70 de ani, cu venituri mici, motiv pentru care acest centru reprezinta primul punct de adresabilitate in orice tip de patologie, pana la transferul catre alte unitati medicale specializate. De asemenea, in urma discutiilor purtate s-a ajuns la concluzia ca in zona predomina o patologie legata de medicina interna si cardiologie, cu influente de reumatologie si balneologie.

Reprezentantul ministerului a asigurat cu acest prilej conducerea Consiliului Judetean Cluj de intreaga deschidere si dorinta de colaborare, urmand ca pana la jumatatea lunii august Ministerul Sanatatii sa transmita acordul de principiu in legatura cu varianta agreata de minister, pentru redeschiderea Centrului de Sanatate Mociu. Totodata, imediat dupa preluarea efectiva a imobilului de la Consiliul Local Mociu, Presedintele Consiliului Judetean Cluj va intreprinde toate demersurile necesare pentru a prevedea in bugetul pe anul 2013 sumele necesare, atat pentru reabilitarea imobilului cat si pentru dotarea cu aparatura medicala, urmand ca si ministerul sa identifice modalitatile optime pentru a sustine forul administrativ clujean in aceasta ultima directie.

Reamintim in acest context faptul ca fostul Centru de sanatate de la Mociu a fost inchis in urma cu mai bine de un an, cu promisiunea ca aici se va deschide un centru pentru persoanele varstnice. Din pacate insa, pana la aceasta data, cladirea este tot inchisa iar locuitorii din zona sunt nevoiti sa se deplaseze la mare distanta pentru a putea beneficia de servicii medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here