India: Cel putin 57 de morti, in urma unui accident feroviar

0
625
accident-feroviar

accident-feroviarCel putin 57 de persoane au murit, luni, in urma coliziunii dintre doua trenuri, produsa in estul Indiei, iar multi pasageri sunt inca blocati in vagoanele celor doua garnituri.

 Un tren expres care se indrepta spre Calcutta a lovit, luni dimineata, un alt tren, care stationa intr-o gara din districtul Birbhum, la circa 200 de kilometri nord de capitala statului.

Impactul a fost atat de violent, incat ultimele vagoane ale trenului stationat au fost proiectate in aer, pe un pod care traverseaza sinele, si au ramas blocate la inaltime.

„Bilantul a ajuns la 57 de morti”, a declarat Murtaza Hussain, un oficial local. Bilantul anterior era de 50 de morti. Aproximativ 120 de persoane au fost ranite in accident, iar echipele de interventie continua cautarile printre fiarele contorsionate.

Majoritatea victimelor se aflau in vagoane fara locuri numerotate, care sunt, in general, supraaglomerate. „Pasagerii decedati calatoreau in compartimente cu locuri fara rezervare. Nu avem numele lor, nici informatiile necesare pentru a le anunta familiile”, a declarat un oficial al cailor ferate.

Accidentul a avut loc la mai putin de doua luni dupa o alta coliziune, provocata aparent de un sabotaj si produsa tot in Bengalul Occidental, soldata cu moartea a aproape 150 de persoane.

Caile ferate indiene, administrate de stat, transporta zilnic circa 18,5 milioane de pasageri, fiind principalul mijloc de transport pentru distante lungi. in fiecare an, 300 de accidente feroviare provoaca moartea a sute de persoane.

In 1995, peste 300 de persoane au murit intr-un accident feroviar produs la Ferozabad, in apropiere de orasul Agra, unde se afla celebrul Taj Mahal. Cel mai grav accident din India a avut loc in 1981, 800 de persoane murind in statul Bihar (est). (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here