Incepe tIMOn – editia a XVIII-a, in AFI Palace Cotroceni

0
858

Astazi, 2 decembrie 2010, la orele 10.00, s-a deschis Targul Imobiliar National tIMOn, editia decembrie, la parterul AFI Palace Cotroceni. Dezvoltatorii s-au reunit la ultimul eveniment imobiliar al anului atat cu scopul de a face un bilant al anului care a trecut, cat si pentru a se intrece in oferte dedicate sarbatorilor de iarna.

 Reducerile de pana la 70.000€, ca preturi promotionale pentru lansarea vanzarilor la faza 3 Green City, scutirea de TVA oferita studentilor de catre Conarg, precum si implicarea directa a Be Igloo in CSR legata de cainii vagabonzi din Bucuresti sunt doar cateva dintre deliciile unui targ de locuinte cel putin atipic.
Piata imobiliara bucuresteana are nevoie de ansambluri noi
La inceputul anului stocul de locuinte se ridica la 10.000 unitati existente la vanzare, din care in jur de 3.000 unitati cu real potential de vanzare. In anul 2010 s-au vandut aproximativ 2300 de locuinte noi, din care in jur de 80% se situeaza sub 90.000 euro, pragul pentru incadrarea la TVA 5%. In aceste conditii, dezvoltatorii reclama rolul negativ pe care l-au avut initiativele guvernamentale asupra pietei rezidentiale, majoritatea jucatorilor din piata recunosc ca o mare parte din proiectele déjà construite sunt nevandabile, iar cel mai mare fond de investitii prezent in Romania sustine aceasta opinie, argumentand ca bugetul dedicat noilor investitii in acest an nu a putut fi consumat, tocmai din aceste motive.
“Ne confruntam cu o situatie fara precedent. Un sector care ar putea asigura un procent substantial din PIB si care in orice tara a Uniunii Europene a fost sustinut si sprijnit tocmai datorita potentialului sau economic, este in contiinuare lasat in voia sortii de catre autoritati incapabile sa gaseasca solutii coerente, dincolo de strategii desuete de PR politic. Nu avem nici macar o caramida pusa la miile de locuinte anuntate de ministrul dezvoltarii, dar impactul acelor preturi nerealiste vehiculate in piata a fost maxim si daunator economiei nationale, nu avem zone dezvoltate din punct de vedere al infrastructurii, dar asteptam ca dezvoltatorii sa faca minuni de unii singuri, nu avem politici fiscale coerente si refuzam sa vedem miile de oameni care incearca sa obtina un credit ipotecar.” (Vlad Vlasceanu, director tIMOn)
“Am simtit cu totii impactul cresterii TVA asupra vanzarii de locuinte, ca si impactul fiecarei greve sau al fiecarei intiative guvernamentale din acest an. Vorbim de o Romanie cu o nevoie mare de locuinte si de niste romani speriati de ziua de maine, situatie in care este greu sa faca achizitii majore. Intr-adevar, in acest an Romania Invest a incercat sa faca noi achizitii, dar nu a consumat intreg bugetul dedicat; ansamblurile vandabile, bine adaptate la nevoile pietei sunt foarte putine in acest moment si speram
ca in anul urmator vor incepe constructii noi, care sa respecte cerintele pietei.” (Nimrod Zvik, director de marketing Be Igloo).
Oferte atipice la tIMOn
La editia de iarna a targului vor expune ofertele imobiliare, insotite de discounturi de sarbatori, companii precum: Be Igloo, Domus Stil, Green City, West Park, Conarg, GTC, Vission House, North Lane, Avangarde Rezidential, Apulum, Militari Residence, dar si 30 de brokeri independenti membri ai ABI – Asociatia Brokerilor Imobiliari.
Green City ofera, ca discounturi de tIMon si de sarbatori, case tip Neva pentru 90 476 €+ TVA, precum si casele noi, tip Tamisa, a caror vanzare incepe exclusiv la tIMon, cu discounturi de pana la 70.000€ fata de pretul initial.
Be Igloo a invitat la tIMOn Asociatia pentru protectia animalelor RObi, astfel incat orice parinte sa ii poata oferi copilului sau, de Craciun, un catelus. Campania are dublu scop: responsabilizarea populatiei fata de problema cainilor vagabonzi in Bucuresti, dar si sublinierea faptului ca apartamentele nu sunt niste metri patrati construiti, ci locuinte pentru familii.
Printre cele mai bune oferte din targ se regasesc in continuare casele pe structura de metal construite de Casa Felice in Mogosoaia, cu preturi incepand de la 21.000€ + TVA, garsonierele de 39.500 € de la Comfort City si garsonierele de 39.000 fara Tva pentru student, de la Quadra 2.
Ofertele promovate la ediţia din această iarnă a tIMOn se regăsesc atât în Bucureşti, în zone centrale şi semicentrale, cât şi în zonele limitrofe, respectiv Mogoşoaia, 1 Decembrie.
Cea de-a XVIII-a editie tIMOn reprezinta ultimul eveniment imobiliar al anului 2010 si cel mai avantajos luand in considerare raportul pret-calitate al unitatilor locative expuse. Targul se va desfasura in perioada 2-5 decembrie 2010, la parterul AFI Palace Cotroceni, in zona patinoarului si va fi deschis zilnic, intre orele 10.00 si 22.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here