Încep să se vadă semnele de repornire a pieței muncii.

0
1416

Bogdan Badea, CEO eJobs România: ”Încep să se vadă semnele de repornire a pieței muncii. În ultima săptămână și jumătate, s-au postat peste 500 de joburi, zilnic, pe eJobs.ro”

 

 

București, 05 mai 2020: Repornirea pieței muncii începe să prindă un contur din ce în ce mai clar, odată cu apropierea încheierii stării de urgență, care a blocat, temporar, ritmul angajărilor. Astfel, ultimele două săptămâni au înregistrat o creștere semnificativă a numărului de joburi nou apărute în piață, cu peste 500 de locuri de muncă postate în fiecare zi pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

 

Cele mai multe joburi noi sunt disponibile în vânzări, construcții, call center și BPO, IT și logistică. Numai în aceste domenii sunt peste 9.000 de locuri de muncă destinate candidaților din toată țara, indiferent de nivelul de experiență. Important de menționat este și faptul că angajatorii din sectorul serviciilor au început să posteze un număr semnificativ de joburi remote. Asta în condițiile în care tot mai mulți candidați își doresc să aibă posibilitatea de a lucra, fie doar și un anumit număr de zile pe săptămână, de acasă. Din acest punct de vedere, ne aflăm, cel mai probabil, la un maxim istoric al numărului de locuri de muncă remote scoase în piață de companiile din România. Candidații au la dispoziție, în acest moment, peste 1.000 de joburi pe care le pot face de acasă.

 

Odată cu numărul de joburi a crescut, în mod firesc, și rata aplicărilor candidaților. ”Numărul candidaților activi pe eJobs.ro crește în fiecare zi, iar ritmul cu care aplică este cu aproximativ 60% mai mare decât decât în luna anterioară. Pentru companii este ocazia perfectă de a-și construi baze solide de candidați relevanți și de a închide procese de recutare de două ori mai repede decât înainte, inclusiv acum când, apelează la video interviuri, în detrimentul întâlnirilor clasice, față în față”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

 

De la jumătatea lunii aprilie și până acum sute de companii au postat anunțuri de angajare, readucând piața recrutărilor la un nivel apropiat de începutul lunii martie. Cu toate acestea, perioada delicată pe care o traversăm și interesul crescut al candidaților pentru găsirea unor noi joburi a creat și o serie de dezechilibre în piață. ”Da, candidații au, din nou, din ce în ce mai multe opțiuni de angajare, însă trebuie să fie foarte atenți pentru că deja au început să apară fraude în piață. Sunt platforme de recutare care postează anunțuri care nu le aparțin, inclusiv anunțuri expirate sau multiplică numărul real de locuri de muncă disponibile pentru a atrage atenția candidaților. De aceea este foarte important pentru candidați să aplice pe acele platforme transparente, care au locuri de muncă verificate. Din păcate, în situații de criză, sunt și jucători care încearcă să speculeze momentele de slăbiciune, însă asta se va întoarce nu doar împotriva angajatorilor, ci și împotriva candidaților, cărora li se prezintă o ofertă de locuri de muncă nerealistă”, mai spune Bogdan Badea.

 

În acest moment, pe www.ejobs.ro sunt peste 11.000 de locuri de muncă atât pentru România, cât și pentru străinătate.

 

***

Despre eJobs

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs România aparține companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția. eJobs.ro le oferă clienților săi cea mai relevantă bază de date de candidați, pe care o pune la dispoziție prin metode eficiente, utilizând canale de media personale și cunoștințe avansate de Performance Marketing și campanii de Employer Branding, precum și tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. eJobs.ro are un număr de peste 4 milioane de CV-uri, mai mult de 2 milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic și o bază de fani de peste 300.000 pe Facebook.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here