Incendiile si cutremurele sunt dezastrele care ii sperie cel mai mult pe romani

0
683

Incendiile reprezinta cea mai mare amenintare pentru locuinta a patru din zece romani, iar pentru o treime cel mai mare pericol ar fi cutremurul, potrivit unui sondaj, care mai arata ca 15% dintre respondenti se tem de inundarea cu apa de la conducte, iar 10,4% au indicat spargerea locuintei de hoti, transmite Mediafax.

Astfel, 38,1% dintre participantii la sondaj au spus ca cea mai mare amenintare pentru casa lor ar fi izbucnirea unui incendiu la ei sau in casa vecinilor, iar 30,5% au mentionat cutremurul, arata rezultatele unui sondaj realizat in cadrul unei campanii de informare privind asigurarile de locuinte.

Pe de alta parte, alunecarile de teren (indicate de 1,8% dintre respondenti ) si inundatiile (0,9%) au ocupat ultimele locuri in topul riscurilor de care se tem romanii.

Potrivit raspunsurilor, 43% dintre participanti au avut o inundare provocata de spargerea conductelor, 80% dintre acestia locuind la bloc, iar 4,93% au avut un incendiu in locuinta.

La sondaj au participat 1.766 de respondenti, cu barbati si femei in proportii egale, dintre care 62% locuiesc la bloc, iar 78% stau la oras.

Aproape jumatate dintre romani (49,7%) au auzit de o spargere a unei locuinte care a avut loc fie in zone invecinate, fie in acelasi bloc cu ei, pe aceeasi strada sau in acelasi cartier. De asemenea, 13,1% au declarat ca au primit in casa o persoana straina, care invoca motive precum vanzari de bunuri, executari lucrari constructii/reparatii sau solicitare de ajutor.

Aproape 4 din 10 romani (37,2%) posteaza fotografii din calatorie pe pe retelele de socializare in timp ce sunt plecati in vacanta. De asemenea, 18% dintre respondenti au declarat ca atunci cand pleaca in vacanta vorbesc despre acest lucru pe Facebook sau pe alte retele de socializare.

Doar 23,1% dintre respondenti considera ca o asigurare obligatorie de locuinta reprezinta o protectie suficienta pentru locuinta lor.

Campania de informare din luna octombrie a fost sustinuta de Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor (PAID) si Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor (APPA), fiind distribuite 500.000 de brosuri informative dedicate la nivel national.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here