Inca un deces din cauza virusului West Nile, bilantul a ajuns la trei victime

0
541
tantar

tantarMinisterul Sanatatii informeaza, luni, ca s-a inregistrat inca un deces din cauza virusului West Nile, fiind inregistrate in Romania alte noua cazuri de imbolnaviri, astfel ca numarul acestora a ajuns la 34, iar numarul de morti la trei.

 „Inca noua noi cazuri de imbolnaviri cu virusul West Nile, au fost inregistrate in Romania, conform datelor furnizate Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile si a rezultatului probelor de laborator de la Institutul National de Cercetare- Dezvoltare Cantacuzino. A fost inregistrat si un nou deces”, precizeaza MS, intr-un comunicat de presa.

Astfel, numarul cazurilor de West Nile confirmate se ridica in prezent la cifra de 34, iar numarul de decese la trei.

Fata de cele 25 infectii cu virusul West Nile confirmate saptamana trecuta, s-au mai adaugat inca patru cazuri noi in municipiul Bucuresti, precum si in judetele Ialomita (1 caz), Iasi (1 caz), Sibiu (1 caz), Vrancea (1 caz) si Mehedinti (1 caz).

Pacientul din judetul Mehedinti a decedat. Este vorba despre un barbat de 64 ani, din mediul rural, care avea boli cronice asociate: diabet zaharat-insulinodependent, precum si hipertensiune arteriala si boala cardiaca.

Situatia cazurilor de imbolnavire cu West Nile, pe judete este urmatoarea:Dolj – 1 caz; Alba – 1 caz; Buzau – 1 caz; Cluj- 1 caz; Ialomita – 4 cazuri, Galati – 1 caz, Sibiu – 2 cazuri, municipiul Bucuresti – 7 cazuri, Teleorman – 1 caz, Mures – 2 cazuri, Constanta – 7 cazuri, Calarasi – 1 caz, Iasi – 3 cazuri, Vrancea – 1 caz, Mehedinti- 1 caz. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here