Inalti functionari publici pakistanezi, in dialog cu conducerea CCIB

0
809

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o intalnire cu o delegatie de absolventi ai Colegiului National de Management din cadrul scolii Nationale de Politici Publice din Lahore (Pakistan), viitori inalti functionari publici in structurile administrative centrale sau locale din aceasta tara.

Aceasta actiune face parte dintr-o serie de vizite de lucru anuale organizate de partea pakistaneza cu scopul de a analiza posibilitatile de colaborare pe plan economic cu alte state, precum si de a folosi experienta acestora pentru imbunatatirea sau crearea unor proiecte nationale. Programul delegatiei pakistaneze conduse de Naeem Aslam, decanul Colegiului National de Management, a inclus, de asemenea, intrevederi cu oficiali ai Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Energiei, IMM si Mediului de Afaceri.

In deschiderea intalnirii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a realizat o prezentare succinta a sistemului cameral romanesc, a Camerei bucurestene si a strategiei sale de relatii externe, orientata catre spatiile din afara Uniunii Europene, abordate atat prin mijloace clasice, cat si prin deschiderea de birouri de reprezentare, dublate de expozitii permanente. De asemenea, presedintele CCIB a vorbit oaspetilor despre mediul de afaceri romanesc, potentialul economiei nationale si domeniile in care cele doua comunitati de afaceri pot dezvolta proiecte in cooperare. in opinia prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, modernizarea complexelor industriale realizate in Pakistan de specialistii romani acum cateva decenii poate constitui o solutie excelenta pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale.

Potrivit participantilor, exista oportunitati de cooperare in: industria chimica si petrochimica, energie, agricultura si prelucrarea produselor agro-alimentare, dar si in cercetare si domeniul academic. in a doua parte a evenimentului, oaspetii pakistanezi au intrat in dialog cu presedintele CCIB, dar si cu Iuliu Stocklosa, vicepresedinte al Camerei bucurestene si coordonatorul biroului de reprezentare de la Tanger (Regatul Maroc), in cadrul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri.

Schimburile comerciale bilaterale au inregistrat in 2014 o valoare de 194,2 mil. USD, din care exporturile romanesti au reprezentat 167,4 mil. USD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here