In urma procesului Apple nu vrea sa mai cumpere componente de la Samsung

0
693
apple

appleApple a transferat o parte din productia de cipuri de memorie pentru urmatorul model iPhone de la Samsung Electronics la alte companii asiatice, mutare care sugereaza ca grupul american incearca sa-si diversifice furnizorii in contextul duelului dur cu gigantul sud-coreean pe piata electronicelor.

Surse apropiate situatiei, citate de WSJ.com, au afirmat ca Apple a crescut comenzile pentru cipuri de memorie de la compania sud-coreeana SK Hynix, insa Samsung va continua sa produca microprocesoarele pentru iPhone-ul care ar trebui sa fie prezentat saptamana viitoare.

„Comenzile Apple catre SK Hynix pentru memorii RAM si cipuri de stocare au crescut in ultimele luni”, a afirmat una dintre surse.

Reprezentantii Apple, Samsung si SK Hynix au refuzat sa comenteze informatiile.

Samsung, principalul competitor al Apple pe piata smartphone-urilor, este in acelasi timp cel mai mare furnizor de componente al companiei americane. Pe langa cipuri de memorie si microprocesoare, Samsung vinde Apple ecranele tabletelor iPad.

Noul iPhone este echipat cu ecrane produse de Sharp si Display Inc. (Japonia) si LG (Coreea de Sud), care folosesc o tehnologie diferita fata de cea a Samsung, potrivit unor suse apropiate situatiei.

Apple a invitat presa la un eveniment care va avea loc miercuri, 12 septembrie, iar surse apropiate companiei sustin ca este vorba despre lansarea noului iPhone, cel de-al saselea model. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here